Vectra A - ne vergla uopste!? Ima struje, lampice svetle

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VectraBG
    CBC Član
    • 13.05.2010
    • 67
    • Beograd

Vectra A - ne vergla uopste!? Ima struje, lampice svetle

Pri stavljanju kljuca u kontakt bravu lampice na tabli se pojave normalno, sve izgleda u redu i kad probam da verglam - nista se ne desava. Ne cuje se nista.

U momentu kad okrenem kljuc za paljenje lampice za alternator, pritisak ulja itd se ne gase. Struje ima u autu normalno.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Ili brava ili anlaser ili automat. Znas li ti bar nesto od mehanike? Na tako malo podataka retko da ce neko da se udostoji da ti odgovori. Jesi li probao direktno na anlaseru da ga upalis?

Comment

• VectraBG
      CBC Član
      • 13.05.2010
      • 67
      • Beograd

Sta treba jos da proverim? Imam instrument i 12V glimericu. Kako da ga upalim direktno na anlaseru?

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Proveri elektro kontakte na anlaseru. Desilo mi se jednom da se razlabavila buksna jednog kontakta a onda oksidirala pa pravila problem isto kao tebi.
        ex SAABotražitelj

Comment

• VectraBG
          CBC Član
          • 13.05.2010
          • 67
          • Beograd

Danas sam proverio stanje. Kontakti su dobro stegnuti na automatu. Crveni stalan plus i crna buksna na automatu su u redu. Kucao sam malo po automatu i anlaseru.

1) Onda sam pokusao da upalim - culo se "TK" ali je odmah prestao i nije verglao. Lampice se nisu gasile na tabli.
          2) Opet sam malo kucao po anlaseru i automatu.
          3) Ponovo probao da upalim. Sada se cuje nesto "VU...VU" muljanje neko... Par puta sam probao tako i stalno se cuje to muljanje. Lampice se ne gase na tabli. Napon akumulatora 12.65V

Sta mislite o cemu se radi?

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Probaj na kablove sa drugim akumulatorom da upališ .
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Skines buksnu i srafcigerom spojis + sa tom buksnom i vidis jel vergla, izbaci ga iz brzine pre toga.
              To da otklonis sumnju na bravu, ali posto daje znake nakon cukanja onda su cetkice definitivno. Nemoj da verglas vise da nebi pokvario kolektor na rotoru.

Comment

• rados
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2011
                • 539
                • G.Milanovac SRBIJA
                • OPEL ASTRA G Z16XE

ako kad sastavis buksnu oznaka 50 na alnaseru i debeli kabal + ne vergla cetkice alnasera.probaj slobodno sa savcigerom spoji dva safa na automatu alnasera ako alnaser ne zapeva cetkice ako zapeva automat

Comment

• VectraBG
                  CBC Član
                  • 13.05.2010
                  • 67
                  • Beograd

Sta god da je - izlgeda da mora u servis Sme li Vectra A (C20NE) da se upali na gurku?

Comment

Working...
                  X