Temperaturu sporo postize, u gradu predje 80, na otvorenom ne. Termostat nisam menjao vec samo vodenu pumpu. Napisao sam vec da je auto gubio vodu i posle zamene dihtunga, medjutim kad sam otisao kod majstora pokazao mi je gde voda curi na vodenoj pumpi. Zamenjena je ista, i sipan antifriz i destilovana voda ali sistem nisam odzracivao. Auto se vozi svaki dan. Mozda je proslo i vise od mesec dana, ne znam kad sam tacno pumpu zamenio.
Opel Corsa 1.2 16v 2003 posle poplave trosi antifriz
Collapse
X
-
Originally posted by WEST 014 View PostOk, to sam napisao samo u slucaju da je povezano. Inace nema ni skrame na cepu za dolivanje ulja, auto pali odlicno i super ide..Ali izvesna kolicina vode nestaje..
Kolika je ta izvesna količina vode?
Comment
-
-
Ako je litra ne mesec dana mora da ostavi traga, ono kao brašno boje antifriza. Termostati sigurno ne valja. Uradi kako su ti rekli, zagrej i gledaj ispod haube, mora da se puši tamo gde pušta...
Comment
-
-
Ovaj, majstorski savet, najsigurnije pokazuje zaptivenost sistema. Ipak, tipujem na neispravan termostat, zbog sporog podizanja temperature, a gubljenje tećnosti (ako ipak gubi) na radijatoru, ili crevima (dovod-odvod) na radijatoru, što se može videti po vlaženju u kabini. Moguće i da je radijator zapušen, pa proveriti protočnost.Originally posted by bukvic View PostRaspitaj se malo može se uraditi hidro test motora. Kratko rečeno zavije se uređaj umesto poklopca gde se sipa antifriz, mašina upumpa određeni pritisak u rashladni sistem i nesme da opada skala. Ako je neko crevo loše ili šelna odmah pokaže i da se videt, ako je sve suvo, a pritisak pada onda meša negde unutar motora.
Comment
-
Comment