Loš rad motora na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Astra 1389
    CBC Član
    • 06.06.2014
    • 14
    • Beograd
    • Opel

Izgleda da će na kraju ispasti da je ECU. Šta ću onda da radim? Da li da probam sam da ga otvaram, pa da pregledam da li ima nešto sumnjivo na ploči, ili de ne rizikujem i da odmah idem kod nekoga ko to radi? Mislim da je na mojoj Astri (z14xe) model Delphi Delco Multec model za ECU. Čuo sam da je cela ploča zalivena u neki gel i da prvo to treba da se skine. Imate li vi nekog iskustva sa tim popravkama?

Comment

• slavko_bgd
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2009
      • 771
      • Batajnica
      • Stilo 1.6 16V MW

Ne diraj ECU pre nego što potrošiš benzin koji trenutno imaš u rezervoaru i ne dospeš novu količinu.
      Ako ni tada ne bude poboljšanja, treba odvesti auto na TECH2, ali kod nekoga ko zaista zna da radi sa tim aparatom. Iz iskustva znam da mnogi Opel majstori iako imaju taj aparat pojma nemaju šta i gde treba da pogledaju.

Moja pretpostavka je, kao što je i Dora napomenuo, da je zbog vožnje na plin došlo do poremećaja korekcije ubrizgavanja benzina. Ako je tako, TECH2 će to pokazati sasvim jasno. Rešenje je reset korekcije ubrizgavanja, zatim kratka probna vožnja pod određenim uslovima na benzin i na kraju podešavanje ili popravka plinskog uređaja.
      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Astra 1389
        CBC Član
        • 06.06.2014
        • 14
        • Beograd
        • Opel

Znači da se pomoću TECH2 resetuje korekcija ubrizgavanja. Da li to znači da se posle toga, u posebnom režimu vožnje ECU sam adaptira, a da posle samo idem kod majstora za plin da mi našteluje plinsko ubrizgavanje, kao kada menjam svećice ili filter vazduha (tj. da podesi plinske mapa)? Da li ja mogu skidanjem klema sa akumulatora ili nekim drugim načinom da resetujem ECU, pa da on krene sam da se adaptira tokom stalne vožnje na benzin?Da li dijagnostika pokazuje neki kod greške kada se tako razdesi ECU?

Comment

• Astra 1389
          CBC Član
          • 06.06.2014
          • 14
          • Beograd
          • Opel

Inače, zahvaljujem vam se svima na saradnji i ažurnim odgovorima. Ja sam malo više radoznao a vidim da vi dobro baratate ovim temama pa se trudim da neke stvari razumem.

Comment

• Astra 1389
            CBC Član
            • 06.06.2014
            • 14
            • Beograd
            • Opel

Evo samo da vam javim da i posle cele nedelje vožnje na benzin i pređenih 300km, ništa se nije promenilo. Da li imate neki predlog kod kog mastora mogu da odem, Beograd ili okolina, koji bi mogao da reši ovaj problem? Jedan komšija mi je rekao da će mi sigurno menjati ECU, jer je verovatno pregoreo neki izlaz?! Koliko bi to moglo da košta?

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Probaj da zavijes ventil dovodne plinske cevi na boci.

Comment

• Astra 1389
                CBC Član
                • 06.06.2014
                • 14
                • Beograd
                • Opel

Probao sam i da ukinem dovod plina, sumnjao sam i ja da meša benzin i plin. Isključivao sam kablove sa plinskih dizni, ali se ponaša isto.

Comment

• rados
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2011
                  • 539
                  • G.Milanovac SRBIJA
                  • OPEL ASTRA G Z16XE

nebi trebalo da je do ECU-a jer ako auto radi dodro na plinu znaci da sa benz ECU-a dobija signal za otvaranje injektora,da je do ECU-a nebi radio ni na plinu kako treba jer je sve to usko povezano.bar ja tako mislim

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

U dobrom servisu, koji radi opelova vozila, uraditi kompletnu dijagnostiku motora i benzinskog ubrizgavanja. Podugačak je spisak mogućih uzročnika ovakvog rada.
                    U vezi preporuke, da se vozi na benzin, dok se ne potroši gorivo, koje je moguće degradiralo, trebao si natočiti kvalitetan "taze" benzin, pa videti, šta se dešava. Iako, rekao bih, da je neki drugi problem, o čemu je pisao Slavko.

Comment

Working...
                    X