POMOC.... Saug.. ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Drinic
    CBC Član
    • 06.09.2005
    • 26
    • Republika Srpska

POMOC.... Saug.. ler gas

Auto je AUdi 80, 87 god, 1.8 66kw1, ajnspric , automatik, ima automatski saug, servo.. i to je to.

E prije jedno mesec dana pojavio mi se problem. Auto pali normalno kada je hladno (nove svecice). Kada je auto hladno i das gas pocne nesto da ga gusi.. jedno 2-3 sekunde i onda kao da nesto probije i povuce gas. To se desava i u brzini i u Parkingu kao i kad je izbacen. Cim temperatura motora predje 60 stepeni problem nestaje. E pricao sam o ovome na drugom forumu . Odem kod jednog majstora , kaze tebi je to do kablova. Odem promenim kablove i sve radilo 10-tak dana bez problema.
    I od sinoc opet isti problem. Kada je auto hladno nesto ga gusi. Takodje sad vise kad je hladan ne pali saug. Jer znam prije kad je zima upalim, obrtaji budu preko 1500 a sad su oko 900 i opadaju. Na ler gasu mi se gasi. STA DA RADIM ?? Gde se podesava ler gas ? Sta je sa saug-om ??
    Kod druga Audi 80 , karburator, rucni saug, i kad mu je hladno auto a ne povuce saug isto mu tako gusi, malo manje ali slicno. Tako da predpostavljam da je do saug*a.

Al sam se napricao....
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

da...bas to sto si rekao.Lici na to da ti sauk neradi.To jest "nepovlaci ga" auto sam.
    koliko ja znam vecina starijih automatskih sauka,imaju jednu spiralu(bimetal) namotan kao puzh.taj puzh stoji u karburatoru i greje ga voda iz motora....kako ga greje tako on obara klapnu za sauh....
    Skini kuciste filtera za vazduh pa kad ti je auto hladan vidi dal ti je klapna zatvorena za sauh..to jest dal je povucen sauh.
    ako nije moras da otvaras karburator da vidis sta je sa tim puzhem zasto neradi.Nekad je dovoljno samo ga ponovo namotati ako se "istegao"...
    ili je zaribao u osovinici...u svakom slucaju moras da vidis.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Drinic
      CBC Član
      • 06.09.2005
      • 26
      • Republika Srpska

AJNSPRIC.... A kod njega ??

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

Ja se stvarno izvinjavam.....
        totalno sam prevideo da si lepo napisao da je auto ajnspric(ubrizgavanje)..to jest da nema karburator.
        neznam kako to funkcionise na automobilima sa ubrizgavanjem..mada pretpostavljam da je takodje reseno tako da ima veze sa temeperaturom motora.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
        X