Nissan primera p11-144

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladankrs
    CBC Početnik
    • 26.11.2013
    • 2
    • Beograd
    • NISSAN PRIMERA

Nissan primera p11-144

Hteo bih da podelim jedno iskustvo sa vama.
    posedujem Primeru 2001 1.8 QG motor sa ugrađenim zavoli sekvent plinom.
    do prošle godine na potrošnju plina i benzina nisam imao zamerku, niti na rad motora.
    po povratku sa odmora ovog leta, pojaviše mi se knedle u radu motora.
    bez obzira da li vozio na plin ili na benzin pri dodavanju gasa motor se na tren zaguši.
    ubrzo mi se i pojavila greška na tabli.
    imam uređaj za očitavanje grešaka i očitam grešku za lambda sondu.
    resetujem grešku, motor je i dalje trzao, i za par dana opet mi se pojavljuje greška, ovoga puta pored lamda sonde očitavam i senzor radilice....resetujem i za par dana dobijem ponovo grešku koju nisam mogao da očitam......
    dakle imam problem na relaciji svećice - bombina - labda sonda - senzor radilice ....ovo je sve u vezi....
    kako da znam šta je problem----nikako---jedino da uzmem delove i da ih menjam-----
    okrenem par dijagnostičkih centara i pitam, možete li vi da mi sa sigurnošću kažete šta ja da zamenim kako bih rešio problem-----svi su me odbili-----tipa ne može to niko da uradi---menjaj redom....
    raspitam se o cenama i ovom prilikom bih pohvalio CENTAR N iz Zemuna, i to ne zbog cena nego zbog sledeće teorije o problemu koju mi je pri tom iznela ŽENA koja je valjda vlasnik......Kaže sledeće: Znate li koliko lambda sondi je zamenjeno od 1999 godine ----dve.....dakle nije sonda.... da je senzor radilice ne bi upalio auto ---uostalom zarotiraj sa senzorom bregaste pošto je isti i videćeš......i onda reče da je to sigurno lanac motora. potpuno nova teorija.....zar ne bi trebalo lanac da se čuje.....ne, ukoliko se istegao par milimetara ........Zovem Nissan (HIT AUTO) i pitam ih da li mogu da mi sa dijagnostikom daju tačnu informaciju napismeno šta treba ili ne treba.......preuzeh auto od njih i dobijem napismeno da je u pitanju lanac motora!!!!!!!!Žena je bila u pravu....Dobio sam iz HIT AUTA i obaveštenje da će Nissan o svom trošku zameniti senzor radilice jer je navodno neka serija tra la la truć...politika firme i slično lojaliti program.....čekam da me pozovu za senzor kad je džabe nek ga zamene...set lanac i zupčanici original (nema falš) je 15000 dinara i zamena 50€.......
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

vrlo moguce da je lanac ali bi trebalo da prijavljuje camshaft sensor p0340

Comment

• kalimero1
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2010
      • 318
      • zagreb
      • c5

sigurno je lanac u pitanju to je kod njih čest kvar,ako baš hočeš probati senzore zamijeni im mjesta
      pošto su isti ckp i cmp.ja sam ih dosta mijenjao i to samo lanac jer je sve drugo kao novo,lanac je u zg
      oko 50e a može ga promijenit i šegrt treče godine.

Comment

Working...
      X