VW Passat B6 lambda senzor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antoniki
    CBC Član
    • 25.10.2006
    • 42
    • Pančevo

VW Passat B6 lambda senzor

Pozdrav,
    od pre nekog dana sam vlasnik VW Passat-a, 2.0 tdi, CBAB motor, 2010. Pojavila mi se mil lampica pa sam dijagnostikovao grešku P0132, što po uputstvu znači: Oxygen (Lambda) Sensor Bank-1 Sensor-1, High Voltage. Obrisao sam grešku i sve je bilo u redu do danas, kada se ta ista greška ponovo pojavila. U radu motora ne primećujem nikakve promene posle pojavljivanja lampice. Kakva su iskustva? Da li je problem direktno u lambda sondi pa je treba zameniti, ili postoji neki drugi uzročnik? Zamolio bih da me neko usmeri ka pronalaženju rešenja.
    Živeli.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Pregledaš prvo konektore te sonde i ožičenje do ECM-a. Za neku ozbiljniju procenu, trebalo bi ponovo obrisati grešku, pa snimati parametre u vožnji dok ne uspeš ponovo da izazoveš grešku. Drugačiji pristup je po meni, šacometrija, koja može puno da košta dok se ne dođe do problema...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• antoniki
      CBC Član
      • 25.10.2006
      • 42
      • Pančevo

Ok comi 1342. Hvala, čujemo se.

Comment

• antoniki
        CBC Član
        • 25.10.2006
        • 42
        • Pančevo

Proverio sam konektore i sve spojeve, ali lampica se palila još dvaput. Sipao sam gorivo na drugoj pumpi i od onda je sve u redu. Da li je moguće da je uzrok loše gorivo? Videćemo.
        Last edited by antoniki; 06.11.2014, 16:20.

Comment

• Zikki
          CBC Član
          • 15.01.2007
          • 52
          • Beograd

I meni se identična situacija dešavala. Javi baš dalji ishod.

Comment

• antoniki
            CBC Član
            • 25.10.2006
            • 42
            • Pančevo

Izvinite, izvinite, izvinite. Nisam se javio, malo zbog prezauzetosti, malo zbog zaboravnosti a više zbog nemarnosti. Sve u svemu, nadam se da nikada nije kasno, naročito za onoga koji trenutno ima sličan problem. Posle možda mesec dana ispitivanja, definitivno sam konstatovao da je problem ipak u nekvalitetnom gorivu. Ako smem da kažem, svaki put kada sam sipao gorivo na NIS pumpi problem mi se javljao, a kada sam sipao na OMV, sve je ok. Evo ima više od mesec dana kako nemam problema.

Comment

• Radan
              CBC Član
              • 21.09.2013
              • 79
              • Grocka
              • Reno Megan 1

Potpuno drugi tip auta.Kad sipam na NIS-u ili LUK-u također povremeno mi zasvetli chek lampica pri blagom opterećenju motora,nema nekih drugih simptoma pa onda mnogo i ne pridajem pažnju
              Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by antoniki View Post
                Izvinite, izvinite, izvinite. Nisam se javio, malo zbog prezauzetosti, malo zbog zaboravnosti a više zbog nemarnosti. Sve u svemu, nadam se da nikada nije kasno, naročito za onoga koji trenutno ima sličan problem. Posle možda mesec dana ispitivanja, definitivno sam konstatovao da je problem ipak u nekvalitetnom gorivu. Ako smem da kažem, svaki put kada sam sipao gorivo na NIS pumpi problem mi se javljao, a kada sam sipao na OMV, sve je ok. Evo ima više od mesec dana kako nemam problema.
                Javi se expendable! [emoji6]
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                X