fiat palio 1.2 problemi u radu (LUPANJE MOTORA)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • danilo82
    CBC Početnik
    • 01.02.2015
    • 6
    • jagodina
    • fiat palio

fiat palio 1.2 problemi u radu (LUPANJE MOTORA)

poz.posedujem fiat palio 1.2 8v 50kw kad auto upalim on radi normalno toku voznje prvih 10-15 min e onda se desava sledece,upali se lampica( za koju ne znam sta znaci) i onda auto izgubi snagu i tada slabo prima gas (jedva) a i kada dam gas cuje se lupanje u motoru kao da mu ne rade svi klipovi,isto tako radi motor i kad je na leru tj ne rade svi klipovi vec lupa (sve se to desava kad je upljenja lampica),molim za pomoc sta to moze da bude?posto posedujem knjigu upustva na italijanskom kad uradim prevod o gresci koji mi se javlja znaci da je OTKAZAO SISTEM UBRIZGAVANJA molim za pomoc sta raditi?
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Mozda bi pomoglo da si malo opisao kako izgleda ta lampica...
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• danilo82
      CBC Početnik
      • 01.02.2015
      • 6
      • jagodina
      • fiat palio

druze cak sam i slikao tu lampicu ali neznam kako da je postavim mogu da ti posaljem sliku na tvoj mail ako mi das adresu,hvala

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

ovo?

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Ta lampica znači da treba da ideš na dijagnostiku... (i spremiš pare za opravku,)
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• danilo82
            CBC Početnik
            • 01.02.2015
            • 6
            • jagodina
            • fiat palio

izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom jeste bas ta lampica se bila upalila,ali posto nisam imao zivaca da cekam oterao sam auto kod majstora i ispostavilo se da je otisla bombina tako da je to sredjeno,ali sad ima drugi problem juce je otac zamenio ulje i filter i sad kad pogledam na meracu pokazuje da ima vise ulje(sto je najgore ne mogu da vidim koliko ima vise merac nekako sve umazan ) a u knjizi pise da staje 3.7l toliko smo i sipali,oznaka motora je 178E2000 ali nikako ne mogu da nadjem peko neta podatke za moj auto fiat palio 1.2 8v 50kw to je jedino sto znam molim za pomoc?

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

3.7 lit. i ide u njega. Kako ne možeš da izmeriš tačno? Neka odstoji malo na ravnom,pa izvadi merač i obriši. Ako ne možeš iz prve,vrati merač,probaj par puta (uvek sa brisanjem,naravno). Nekad moraš par puta ponoviti...
              Prvi put mu menjaš ulje?

Comment

• danilo82
                CBC Početnik
                • 01.02.2015
                • 6
                • jagodina
                • fiat palio

juce sam mu zamenio ulje(prvi put) sipao sam bas koliko si napisao isao sam na nagadjanje ako bude bilo vise odvicu cep pa cu da ispustim ali kako si ti napisao izgleda da sam pogodio,ali od juce pa i danas svaki put kada sam proveravao nivo ulja u motoru nikako ne mogu da vidim merac mi pokazuje da ima dosta vise od max to je ono sto me buni(sipao sam castrol 10-40) nikako ne mogu da utvrdim a proverio sam preko 20-30 puta sta ti mislis?

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Koje je to godište,on (178E2000) ima 54 kw a ne 50 kao što si napisao?

Samo u novije generacije Fijatovih motora (od tog) ide 2.8 lit. ulja.
                  Možda je tu neko nekada menjao motor,karter,merač?
                  Ili imaš dve kile mulja u karteru.

Comment

• danilo82
                    CBC Početnik
                    • 01.02.2015
                    • 6
                    • jagodina
                    • fiat palio

ne druze on je 2000g i ima 50kw 8v tako mi pise u dozvoli a oznaka motora je bas ta koju si ti napisao 178E2000 proizvodio se u brazilu tako pise na onoj plocici.pogledaj ovaj sajt sto sam ti poslao( 404 Not Found svih tih tipova fiat palia moj je jedini sa 50kw 1.3 (68hp) 1242, e sad budi pametan pa razumi te njihove oznake,zasto jednostavno nisu napisali motor 1.3 pa da znam sta da trazim ovako samo bijem u prazno ,a i hvala tebi na pomoci ali stvarno neznam sta da radim?,moram ti reci da moj auto nije vikend verzija vec onaj kratki

Comment

• danilo82
                      CBC Početnik
                      • 01.02.2015
                      • 6
                      • jagodina
                      • fiat palio

FIAT Palio car technical data. Car specifications. Vehicle fuel consumption information.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

Engine 178A2000

Capacity:
                        Filter 0,4 litre
                        Capacity 3,7 litre

Use:
                        Normal

Intervals:
                        Check 1000 km
                        Change 20000 km / 12 months

Which oil for my engine? | Find out what oil to use | TOTAL Oils

kad mejas ulje sipas 3 litra na primer, pa sacekas 5 minuta proveris na sipci pa dolijes jo pola litra.pa vidis ako je na max ,ne dolivas vise.
                        sipku dobro obrisi,pa kad gledas okreni je ka jakom dnevnom svetlu. i moras da vidis nivo. ili nek pogleda neko ko ima bolji vid,
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

moja greska motor je 178E2000 , ja sam prikazao za drugi. 178A2000

idi na eperonline , pa vidi po broju sasije koji je motor.
                          Code:
                          http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COUNTRY=012&SBMK=F&DRIVE=D&MAKE=F&COMM_MODEL=PAL&ALL_FIG=2&LANGUAGE=3&NEW_HTTP=TRUE&PREVIOUS_KEY=VERSION&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=FORM&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&WINDOW_ID=1&GUI_LANG=3
                          u svakom slucaju, postepenim sipanjem utvrdices da li je 2.8 ili 3.8 ulja, pa ces za drugi put da znas.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Originally posted by zoranbg View Post
                            Engine 178A2000

Capacity:
                            Filter 0,4 litre
                            Capacity 3,7 litre

Use:
                            Normal

Intervals:
                            Check 1000 km
                            Change 20000 km / 12 months

Which oil for my engine? | Find out what oil to use | TOTAL Oils

kad mejas ulje sipas 3 litra na primer, pa sacekas 5 minuta proveris na sipci pa dolijes jo pola litra.pa vidis ako je na max ,ne dolivas vise.
                            sipku dobro obrisi,pa kad gledas okreni je ka jakom dnevnom svetlu. i moras da vidis nivo. ili nek pogleda neko ko ima bolji vid,
                            Jašta. Baš tako.
                            kad je ulje novo a nema dnevne svetlosti (u garaži) uzmi parče papira (maramicu) ili čistu krpu pa na osnovu traga vidi tačan nivo.
                            Uvek sipaj manje nego što piše u uputstvu jer zaostane 10% (min.) pa i svih 20% starog ulja u motoru. Spremiš 4 ali sipaš 3 kako je već rečeno. U 90% slučajeva će biti baš "po sred srede". Eventualno doliješ koji dl i to je to.
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                            X