Citroen c4 2008. Sigurnosni pojas na zadnjem sedistu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kojanic
    CBC Početnik
    • 22.03.2010
    • 5
    • Beograd

Citroen c4 2008. Sigurnosni pojas na zadnjem sedistu

Potrebna mi je jedna pomoc. Naima skoro sam kupio polovni C4 2008. godiste, prethodni vlasnik je promenio sva sedista, navodno stara su bila izlizana i dotrajala. Sada izgledaju super, ali tu je nastaje moj problem.

Naime, treci pojas (onaj u sredini) nije pricvrscen za karoseriju, odnosno posle pregleda zadnjeg sitca, video sam da nedostaje i taj srednji deo za zakopcavanje za levi pojas (evo slike: ).

Ono sto sam primetio da on ispod sedista i nema mesto gde se to vezuje (srafi). Postoji sraf kao i kopca za vezivanje za sediste iza suvozaca (ono sto se preklapa 1/3) i tu se nalazi dupla kopca.

Da li se ta kopca (kao i srednji pojas) vezuje za karoseriju, pa je potrebno neko busenje ili se vezuje za samo sediste? Da je moguce rucno busenje i stavljanja srfa za taj pojas/kopcu?

Hvala na odgovorima.
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Kojanic View Post
    Da je moguce rucno busenje i stavljanja srfa za taj pojas/kopcu?
    Mislim da nema potrebe za bušenjem jer ako je Zastava iz 80-ih godina fabrički imala navoje za zadnje pojaseve, sumnjam da ih tvoj auto iz 2008-e nema.
    ex SAABotražitelj

Comment

• Kojanic
      CBC Početnik
      • 22.03.2010
      • 5
      • Beograd

Stevak, kako sam gledao ispod zadnje klupe ima navoje samo za pojas iza suvozaca, ali ispod vece klupe nema ni navoja ni neke rupe. Probacu da slikam sta se sve nalazi ispod zadnje klupe.

Hvala

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

pretpostavljam da je bio VAN, odnosno teretni, pa postoji mogucnost da nema gde da se usrafi.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Kojanic
          CBC Početnik
          • 22.03.2010
          • 5
          • Beograd

To je i meni palo na pamet, ali me iznanadilo sto je kompletna unutrasnjost ocuvana..nigde ogrebano, jedino ako nisu prevozili plisane lutke :-)

Ali opet ima jedan sraf sa desne strane, iza malog sedista i tu je zakacen pojas, a nema onaj za levi pojas i srednji.

znaci lazu kada kazu da nisu bili VAN....

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Veorvatno i da je bio VAN, raspored rupa je isti na svim karoserijama iz iste fabrike i sa iste linije. Najbolje da proveriš na nekom istom na otpadu, koji još uvek nije rasturen.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Kojanic
              CBC Početnik
              • 22.03.2010
              • 5
              • Beograd

Hvala u svakom slucaju. Verovatno jeste bio VAN. Sada se postavlja pitanje, da li ja mogu sam da ubusim rupu na karoseriji pa da stavim taj treci pojas. Ne znam sta se nalazi ispod zadnje klupe.

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

fabricki postoje predvidjene rupe za sve. i nemoj da ti padne na pamet da busis. ajde slikaj pod ispod sedista
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Zdravko123
                  CBC Početnik
                  • 16.12.2013
                  • 1
                  • Novi Beograd
                  • citroen c4

Kojanic preko citroen Service i svog VIN broja možeš da vidiš da li je bio VAN

Comment

• Kojanic
                    CBC Početnik
                    • 22.03.2010
                    • 5
                    • Beograd

Samo da javim da sam ugradio pojas. Na otpadu kupio taj deo sa stipaljkom zajedno sa srafom. Ali moram napomenuti da ispod zadnjeg sedista postoji mesto gde se stavlja (srafi) i da je zaliven, odnosno cela "rupa" je popunjena. Uzeli smo dva ista citroena i uporedjivali, podigli na dizalicu i jasno se vidi gde ide sraf kroz celu karoseriju. Na kraju je morala burgija da sve izbusi i da se stavi sraf koji sam pravi navoj. Sada je sve zategnuto i provereno.

Mesto gde srafovi idu postoje, ali je rupa popunjena kroz celu debljinu karoserije. Tako da ako neko ima slican problem..slobodno..burgija i do kraja.... (samo pazite tacno ispod na nekih 3-4cm je plasticna kutija pa da se ne probusi.

Hvala svima na sugestijama

Comment

Working...
                    X