Opel Kadet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sale-sd
    CBC Početnik
    • 27.03.2015
    • 1
    • smederevo
    • opel kadet suza

Opel Kadet

pozdrav svima,imam opel kadet suzu 1.3 ohc motor monopoint,1988 god. benzin + gas ,problem je sa benzinom upali na 2 sekunde i odmah se ugasi,probao sam i da mu sipam direktno benzin u karburator tad radi ali samo dok mu sipam cim prekinem odmah se ugasi,da li neko moze da mi pomogne oko ovog problema
  • kostaB
    CBC Član
    • 01.03.2008
    • 44
    • Aleksinac
    • Opel Vectra 1.6i

Proveri pumpu tj. izmeri pritisak goriva.Moguce da je ona oslabila i daje slab pritisak!

Comment

• frenky9415
      CBC Početnik
      • 04.07.2010
      • 9
      • Lesak
      • Opel Vektra 1,8 i + TNG 1990 god

Otkaci crevo i stavi u flasu podigni iznad pola metra da ide slobodnim padom u karburator okreni flasu naopako probusi zatvarac . Mislim da je pumpa gotova.

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

komutator u razvodniku

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by sale-sd View Post
          pozdrav svima,imam opel kadet suzu 1.3 ohc motor monopoint,1988 god. benzin + gas ,problem je sa benzinom upali na 2 sekunde i odmah se ugasi,probao sam i da mu sipam direktno benzin u karburator tad radi ali samo dok mu sipam cim prekinem odmah se ugasi,da li neko moze da mi pomogne oko ovog problema
          Originally posted by vladaomega View Post
          komutator u razvodniku
          @Vladaomega

Brate slatki, čitaš li ti ikad nešto pre nego odgovoriš i to tako autaritativno...

@Sale-sd
          Prvo moraš ispitati da li pumpa radi, ako ne znaš kako moraš otići do električara ili mehaničara.
          Drugo, moraš ispitati da li dizna dobija signal sa ECU-a, kod monopointa ima ubačen rele da prekine rad dizne kad radi na plin, možda je crkao.

Rekao bih da ili je crkla pumpa zbog manjka goriva ili starosti benzina ili je crkla dizna zbog neaktivnosti.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vladaomega
            CBC Senator XXL
            • 11.10.2010
            • 484
            • beograd

taj kadet ima komutator 4+3 izlaza. ucestalo se dogadja da je komutator neispravan I zbog toga nece da otvara diznu. varnicu ima normalno I moze da radi na plin ali ne I na benzin.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Onda napišeš čoveku kako da ispita da li dobija dizna šta treba da dobije da ne menja za džabe.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

samo da proba sa drugim komutatorom. obicno ljudi menjaju prvo diznu pa ecu a kad nenaprave nista dodju kod majstora koji zameni komutator.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Ako imaš osnovnog znanja, za početak skini dovodno crevo goriva i stavi u plastičnu flašu. Neka pomoćnik upali auto na gas i vidi da li se flaša puni normalno, da li ima dotoka goriva na skinuto crevo. Pazi da ne skineš povratno crevo goriva, vrlo su slična.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                  X