Ibiza vuce struju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • amaranth
    CBC Početnik
    • 14.09.2015
    • 1
    • BG
    • Fiat Punto 1.3mJet

Ibiza vuce struju

Pozdrav, radi se o Seat Ibizi 6L 1.4 16v 74kW, 2002. Auto nakon 3-4 dana stajanja izvuce akumulator tako da nema snage ni da zavergla. Dva elektricara su merila punjenje, proveravala cd plejer, svetlo u gepeku, kacila neku lampicu izmedju kleme i akumulatora i sve je bilo u redu, konstatovano da je akumulator black horse los, prvi preporucio da se stavi topla, drugi banner ili bosh, i da ce to da resi problem. Medjutim ja sam da ne bih rizikovao da mi isprazni i novi aku, pre kupovine probao 2 sa drugih auta koja su proverena, i dalje negde vuce.

Kako mogu pre nego sto dodjem do treceg elektricara ja sam da proverim to, imam unimer ali se slabo sluzim njime? I ima li veze sto je na autu 55Ah a cini mi se da je fabricki bio manji, nisam siguran?

P.S. u medjuvremenu sam u toku mesec dana imao 2-3 situacije da udjem u auto, dam kontakt sve normalno i kad probam da upalim nesto cakne, auto ostane bez struje, ne zavergla, nema sata i kilometraze na displeju, a cim izvadim kljuc i opet probam upali bez problema. I jednom se desilo da se servo pri parkiranju ugasio, popalile lampice za alternator i servo ali cim sam ugasio i upalio sve normalno radi. Da li je to mozda do akumulatora koji verovatno jeste los posto se dosta puta praznio ili nesto drugo? Svakako planiram da ga zamenim ali bar pre toga da utvrdim sta je kvar.
Working...
X