Skenirao sam automobil ELM alatom, pošto mi se upalila lampica "check engine", i dobio grešku P0183 Fuel Temperature Sensor A Circuit High Input. Obrisao grešku i lampica se ugasila. Ovo je drugi put da mi se to dešava. Imam namjeru da ovo testiram isključivanjem konektora senzora. Ukoliko je senzor temperature goriva pokvaren, imam pitanja:
Koliko ovo može da košta?
Da li je ovo neki ozbiljan kvar (da me ostavi na putu)?
Renomirane trgovine auto dijelovima u BL me šalju u ovlašteni servis jer kažu da nema šanse da nađem taj senzor osim kod ovlaštenog. Ja bi to kupio i zamjenio sam. Da li je to pametno?
Utiče li ovaj senzor na potrošnju i perfomanse automobila? (lično ne primjećujem to, ali možda sam navikao)
ps : dugo me nije bilo na ovom forumu, zahvaljujući autu koje je dugo odbijalo da se pokvari, ali mora i on nekad
Koliko ovo može da košta?
Da li je ovo neki ozbiljan kvar (da me ostavi na putu)?
Renomirane trgovine auto dijelovima u BL me šalju u ovlašteni servis jer kažu da nema šanse da nađem taj senzor osim kod ovlaštenog. Ja bi to kupio i zamjenio sam. Da li je to pametno?
Utiče li ovaj senzor na potrošnju i perfomanse automobila? (lično ne primjećujem to, ali možda sam navikao)
ps : dugo me nije bilo na ovom forumu, zahvaljujući autu koje je dugo odbijalo da se pokvari, ali mora i on nekad

Comment