Hidro podizaci i montaza???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • grnca
    CBC Veteran
    • 13.03.2005
    • 139
    • Zrenjanin
    • Vectra1.6&Citroen C2

Hidro podizaci i montaza???

Treba da ugradim tj zamenim hidro-podizace u Opel Vectra 1.6 16v xel moror pa me zanima da li se podizaci montiraju puni sa uljem ili se montiraju prazni onako da mozes slobodno prstima da ih stiskas. Na sta obratiti paznju , neka caka da li postoji sto nezna svako???

Inace menjam ih zato sto klokocu jako i to vise komada pa je verovatno to uzrok tako losem zvuku i radu motora

unapred hvala
    Trojke su Djuro sta???

Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!

Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Ako su novi dosli vec punjeni uljem (mada ne znam kako bi mogli da dodju vec puni, ali hajde, mozda ima i to...), stavi ih tako kako jeste. Svejedno, ako ih stavis i prazne malo ce da kloparaju dok se ne napune uljem i to je to.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Saabo
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1724
      • Vrbas
      • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Mada bi bilo pozeljno da probas da ih napunis... meni je jedno 20 minuta trebalo da se napune hidropotiskivaci, al dotle je kloparalo tako da sam mislio da sam pogresno uzupcio
      SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa to ti pricam, ako je motoru trebalo 20min rada da ih napuni kako treba, kako tek mislis sam, rucno, da ih napunis?

Comment

• Saabo
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1724
          • Vrbas

Da, al u stajanju....punjenje... radio mi je samo 2 minuta, pa sam se bojao da nesto ne u*erem i sacekao boosta da dodje... On dosao, ja upalio a ono sve radi kako treba

Naravoucenije... potopis podizace u ulje jedno 30 minuta malo ih njakas i to ti je sve sto mozes da ucinis
          SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

To, da.

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

a mozes i da se pomognes tako sto ces da skines kabl s bobine i zaverglas 10-ak sekundi da se koliko toliko napune uljem pre pravog rada.
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Saabo
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1724
                • Vrbas

Znaci procedura je sledeca... izvadis iz kese hidropotiskivace potopis ih u ulje pola sata Ubacis gde im je mesto i verglas sa izvrnutim svecicama, cisto da lakse ide i da ne opterecujes anlaser, moze i citav minut. I tek onda ga upalis i to bi bilo to.

Comment

• grnca
                  CBC Veteran
                  • 13.03.2005
                  • 139
                  • Zrenjanin
                  • Vectra1.6&Citroen C2

Ja sm mislio da ih rastavim da izvadimone male klipice i da sipam ulje u njih ali stavicu ih cele u ulje i to je to a inace dosli su prazni (mekani ko go**o) al masni spolja verovatno zbog korozije i skladistenja

Hvala ,obavesticu o daljoj akciji skidam i radilicu i uljnu pumpu da se uverim da nigde ne pusta ulje i ne rasipa (ona prva klipnjaca mi je jako sumnjiva ima neki podmukao zvuk)
                  Trojke su Djuro sta???

Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!

Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis

Comment

• Delkan
                    CBC Senator XXL
                    • 14.06.2005
                    • 829
                    • 60 km From BG,West

Ako ti je bilo sta sumnjivo izmeri pritisak ulja.Kad namontiras potiskivace,cim se motor malo zagreje,drzi ga izmedju 2-3000 obrtaja minut-dva.Ako je sve u redu(vodovi za ulje cisti,nema zacepljenja itd.)potiskivaci ce se brzo napuniti uljem i motor ce raditi normalno.

Comment

Working...
                    X