Skinut FAP filter pitanje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Doktor
    CBC Član
    • 25.05.2008
    • 46
    • Beograd

Skinut FAP filter pitanje?

Danas sam skinuo kod majstora FAP filter, i zameni obicnom cevkom. Medjutim kada me je pitao majstor da li zelim da uzmem onu skalameriju (fap) reko ajde pa da vidim koliko je prljavo, kad ono prazno unutra kao da nista nema! sve suplje unutra. Isao sam do kuce posle sa njim i ide super i ne pali vise onaj defect system. Kako to sada? Inace se desavalo da auto upali ono defect i jedva se vuce dok postepeno ne probije i izbaci crni dim iz auspuha.

Mene sad interesuje kako to moze da bude suplje???
    Peugeot 607
    2001 godiste
    1998 kubika
  • Doktor
    CBC Član
    • 25.05.2008
    • 46
    • Beograd

Jel ima neko odogovor?

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Logično bi bilo da je neko pre tebe istresao sadržaj... Da li je majstor radio još nešto, menjao mapu u motornom i slično?

Comment

• Doktor
        CBC Član
        • 25.05.2008
        • 46
        • Beograd

Originally posted by Boki Ar View Post
        Logično bi bilo da je neko pre tebe istresao sadržaj... Da li je majstor radio još nešto, menjao mapu u motornom i slično?
        Kako mislis pre mene? Ne nista nije menjao, samo je stavio cevku a nisam mogao da vidim jer su mi rekli da dodjem za 1 sat. I nije dizalice nego rupa

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Pre intervencije auto je loše vukao i prijavljivao grešku = DPF začepljen, zapušen. Taj model je imao senzor diferencijalnog pritiska negde pored akumulatora, ako se dobro sećam. Na instr. tabli pojavila bi se greška "Antipollution Fault" kada je neispravnost prisutna.

Greška nije mogla nestati sama od sebe, to je jasno.

Gde je nestala unutrašnjost tog DPF? To ne znam, stvarno i ne bih da iznosim mogućnosti, oprosti. Našao sam sliku jednog pokvarenog katalizatora, evo je:

Izgleda kao da sam slikao beton kroz rupu ali nije... To je raspala unutrašnjost koja se zaokrenula.

Comment

• Doktor
            CBC Član
            • 25.05.2008
            • 46
            • Beograd

Veruj mi da nemam pojma, on je imao problem da mu se nekad pojavi to da je antypolution defautl BLA BLA i onda das gas do daske i nista ide jedva dok ne probije i odjenom proradi gas ali izbaci crni dim. kada sam video to sto su skinuli bilo je prazno RUPA. ja ga pitam kako je to moguce, a on kaze da ga je verovatno auto izduvao. Nasta sam se u sebi nasmejao. Tek mi sada nista nije jasno

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Dobro. Ako si zadovoljan kako ide i nema grešaka, da ne ulazimo u dalje razmatranje gde je unutrašnjost filtera...

Comment

• Doktor
                CBC Član
                • 25.05.2008
                • 46
                • Beograd

Jesam i jasno mi je da je trebalo posle toga da se softwerki disejbluje senzor. Samo mi nije jasno sta ga je onda gusilo.... Da su mi rekli da su uzeli taj kamen jer kao neki prodaju bilo bi mi lakse. Ovako ostade da se pitam, zasto je izbacivao crn dim i isao tesko i ako je to prazno, i naravno greska koja se po nekad upali na malim obrtajima. Evo slike sa AUTOCOM dijagnostike

Comment

• Doktor
                  CBC Član
                  • 25.05.2008
                  • 46
                  • Beograd

Comment

• dejanac
                    CBC Član
                    • 05.12.2010
                    • 27
                    • palanka
                    • Kia Sportage 2.0crdi

Verovatno taj majstor kod koga si skidao dpf filter,
                    uzima unutrasnjosti i predaje ih nekom otkupljivacu
                    kad skupi neku kolicinu, a tebi je predao samo staru oblogu.
                    Iako za tebe taj DPF filter predstavljao samo smetnju, specijalizovane firme
                    ih rado otkupljuju.Pretpostavljam da si zato dobio praznu oblogu.

Comment

Working...
                    X