Naime interesuje me kako se podesava smesa goriva/vazduha kod Golf-a 1 1300ccm u pitanju je karburator Solex 34PIC-5?
Podesavanje smese
Collapse
X
-
Odokativno, dignes ler na nekih 2500-3000, zatim zavrnes diznu za vazduh skoro do kraja i kad vidis da hoce da se ugasi krenes da je odvrces. Odvrces dok ne postigne max broj obrtaja i kad ga dostigne tu stanes. Ako je karburator u redu i cist, to bi bilo to.
-
-
Uh... malo cu da uletim za prepravlu instrukcije. Sorry...
Zagrej motor na radnu temperaturu.
Spusti ler gas na nivo koliko je max moguce da se motor neugasi.
Dakle dopusti da trese i to koliko god moze.
Steluj smesu dok nepostignes najmirniji moguci rad motora.
Vrati ler na obrtaje koji su propisani.
Vodi rachuna da obrtaji nisu preniski za vreme stelovanja da lampa za pritisak ulja svetli!!!Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
desni zvizduk
btw: reci webmasteru da skloni link ka Cannonu sa http://www.zr-tuning.tk/
index site, em sto neradi em sto je u grupaciji koja nema veze sa tim sto pise da je.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Nista te ne kosta da probas i jedan i drugi nacin, mada je Boost daleko iskusniji u tome a i ima iskustva sa Wagenom.
U svakom slucaju javi sta si uradio. Jos jedna stvar, ako karburator ne reaguje na okretanje dizne za vazduh, znaci da mu treba ciscenje.
Comment
-
-
...ili da negde vuce fals vazduh, na primer na osovini leptira za gas! Posle duge upotrebe biksne ove osovine se pohabaju i tu se stvori zazor kroz koji ulazi fals-vaduh.
Obrati paznju na gumice (oringe) na srafovima za vazduh i ler-gas. Kad se oring na srafu za vazduh pohaba, onda se sraf usled vibracija sam odvrce i zavrce, a tu vuce i vals vazduh.
Fals-vazduh oce da ulazi i na onim crevcima za regulaciju usisnog vazduha na kucistu filtera za vazduh (odozdo), ako su porozna.
Ja smesu stelujem pri dobro zagrejanom motoru na propisanom ler-gasu tako sto zavrcem sraf dok motor ne pocne da trese, a onda ga odvrcem dok ne pocne mirno da radi, ne previse!
Comment
-
-
Evo podesio sam i mirno mi radi na leru. Ali imam problem,naime ponekad pri zagrejanom motoru stanem na semaforu ili raskrsnici auto se jednostavno gasi,pa onda posle par minuta kad ga upalim radi normalno. I na saugu mi auto radi kao da galopira i gusi se pri dodavanju gasa. Sta bi moglo to da bude,jer sam vec popiiii... sto mi se uvek tako gasi.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Da ti se mozda ne ledi karburator? Taj karburator nema grejanje vodom, a usisna grana se greje izduvnim gasovima. Na karburatoru postoji jedan mali elektricni grejac, proveri da li on radi. Proveri da li karburator ima masu preko braon zice od pumpe za benzin do kucista karburatora. Ako te zice nema ili je kontakt los, mase na karburatoru nema jer je postolje karburatora od gume.
Comment
-
-
i jos nesto:video sam kako se jedan stariji majstor patio dva dana sa slicnim problemom dok nije skontao da je usisna grana porozna odole,tj.bilo je malih rupica na njoj i vukla je fals vazduh.Cisto onako usput spominjem...
Comment
-
-
Originally posted by cedoDali ti auto prije nego cto ce da se ugasi na semafor spusti obrtaje za tren,pa se onda ugasi,ili se ugasi odjednom?
Originally posted by KdFDa ti se mozda ne ledi karburator? Taj karburator nema grejanje vodom, a usisna grana se greje izduvnim gasovima. Na karburatoru postoji jedan mali elektricni grejac, proveri da li on radi. Proveri da li karburator ima masu preko braon zice od pumpe za benzin do kucista karburatora. Ako te zice nema ili je kontakt los, mase na karburatoru nema jer je postolje karburatora od gume.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Ta cev kroz koju prolaze izduvni gasovi MORA biti spojena sa auspuhom da bi tu bilo protoka i toplote.Ovakav problem sam imao na G1 1.1motor.Auto nije mogao da se vozi normalno dok se dooobro ne zagreje.Kad je cev ponovo spojena sa auspuhom,druga prica.
Comment
-
Comment