Nissan Note - problem sa menjačem i/ili kvačilom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • _mare_
    CBC Početnik
    • 19.08.2016
    • 2
    • BG
    • Nissan note

Nissan Note - problem sa menjačem i/ili kvačilom

Nissan Note 2012. 1,6 benzin

Dva problema sa možda istim uzrokom.
    1) Ponekad se desi da se ne može odmah ubaciti u rikverc već se mora pustiti kvačilo pa ponovo ili ubaciti u neku drugu brzinu pa onda rikverc.
    2) Ponekad prilikom kretanja oseti se neko vibriranje, kao da se auto muči da krene (vibracija se javi samo u jednom položaju pedale kvačila ili na određenom broju obrtaja, nisam uspeo da shvatim i zatim nestaje i sve funkcioniše normalno, ništa se ne oseti u vožnji)
    Čitajući malo došao sam do raznih opcija: nosač motora, nosač menjača, nedostatak tečnosti u transmisiji, propali neki ležajevi (ne znam da prevedem sa engleskog), mora da se menja celo kvačilo, problem sa nekim sajlama prilikom biranja brzina (neki birač brzina je zamenjen u garantnom roku ali se ništa nije promenilo a u međuvremenu je garancija istekla)
    (prethodne automobile sam vozio između 100k i 150k i nikad nisam imao slične probleme što valjda govori da ne bi trebalo da moj stil vožnje unušti kvačilo posle 60k)

Ima li neko ideju, imao sličan problem?
    Ima li neko dijagnostičara za preporuku da izbegnem varijantu da krenem da menjam sve nabrojano a da majstor konstatuje nakon zamene da nije to nego idemo dalje sa zamenom pa ćemo valjda pogoditi.

p.s. u servisu je sipano Nissan ulje 5W40, šta preporučujete kao alternativu?
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

ne valja kvačilo

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Rikverc nije sinhronizovan i normalno je da ponekad nece da udje iz prve. Zbog toga u rikverc ubacujem iz prve, kad auto miruje. Najmanje kretanje vozila zna da napravi onaj grozni zvuk krrrr.

Sto se tice vibracija pri kretanju, nisam uspeo da nadjem koji tip menjaca je u Noteu. Kod Renault JH1/3 menjaca cesto zna da zatrese pri naglom kretanju, malom broju obrtaja i/ili vlaznom vremenu. I to mi se povremeno desava vec 220.000 km.

Neki kazu da ne valja lamela, neki kazu da je procurio semering radilice do menjaca, neki kazu da je korpa pukla. Osim tog trzanja nemam drugih problema.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

A sto ne bi otsao kod nekog krstenog majstora da isproba i ispregleda auto pa da ti kaze svoje misljenje?

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by kalimero1 View Post
          ne valja kvačilo
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• _mare_
            CBC Početnik
            • 19.08.2016
            • 2
            • BG
            • Nissan note

@Keketarac
            Pretpostavljam da je u pitanju menjač o kom govoriš jer su simptomi isti. Čak sam i ja primetio da je karakterisično kad je vlažno vreme (samo to nisam hteo da pišem, da ne pomislite da sam lud).
            Tako i meni, svako kaže nešto različito i 99% njih kaže da je sve u redu. Naravno rikverc nikad ne "zaglavi" kad odem kod majstora. Pretpostavljam da je bolje da ništa ne diram jer ozbiljnih problema nemam, moja ideja je bila da pokušam da predupredim neki ozbiljniji problem na menjaču ali ako kod tebe to tako funkcioniše 220k onda nema razloga za brigu, valjda. Ako ikad saznaš šta je u pitanju, obavezno javi.

@sErGiO
            Nijedan me još nije ubedio da je majstor za ovu problematiku niti je sa sigurnošću mogao da kaže šta je u pitanju. Najveći je problem što se ovo ispoljava povremeno i naravno nikad kad odem kod majstora zato sam se nadao da postoji neko ko je naišao na identičan problem. Kad im ja ispričam šta se događa, oni provozaju auto, pogledaju me kao Žigona u Mastorskoj radionici i kažu "teraj". Spreman sam da uradim bilo šta ako je mastor siguran da rešava situaciju, samo da ne bude da krenemo da menjamo redom pa da se nadamo da će nešto da reši problem (ako je uopšte problem, više ni sam ne znam posle ovog što je Keketarac napisao). Možda menjači RNS grupacije imaju neke gremline i moram da živim sa njima. Onda verovatno sledeći auto neće imati jedan od ta 3 znaka na haubi.

Comment

Working...
            X