Problem sa centralnom bravom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • perapt73
    CBC Početnik
    • 20.10.2016
    • 6
    • beograd
    • kia

Problem sa centralnom bravom

Nemam daljinski (kia rio 2004god.)
    Kad kljucem zaklucam vrata posle delica sekunde se sama odkljucaju motorici samo lupe dva puta I auto ostane otkljucan.

Kako najlakse da iskljucim centralnu bravu I vrata zakljucam kljucem (a da ne iskljucujem akumulator).
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Nešto je neispravno i trebalo bi da vidiš šta i da to popraviša a ne da razmišljaš kako da zaobiđeš problem

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Izvadiš osigurač od centralne i nadaš se da nije još nešto na tom osiguraču.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vojislavbb
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2009
        • 373
        • Novi sad
        • Forester Turbo

pre svega proveri jesu li sva vrata do kraja zatvorena, gepek takodje, mozda i poklopac cepa od rezervoara nije zatvoren do kraja..
        SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
        http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• perapt73
          CBC Početnik
          • 20.10.2016
          • 6
          • beograd
          • kia

Originally posted by sErGiO View Post
          Nešto je neispravno i trebalo bi da vidiš šta i da to popraviša a ne da razmišljaš kako da zaobiđeš problem
          Bravo, Care odma si shvatio da je nesto neispravno . Problem je sto auto treba da stoji odkljucan na parkingu dok se problem ne resi .

Comment

• perapt73
            CBC Početnik
            • 20.10.2016
            • 6
            • beograd
            • kia

HvalaVojislave proverio sam sve to i sve je OK . Posumnjao sam na mehanizam u vozacevim vratima posto je malo teze klizio ocistio sam ga al opet isto . Cak sam i motoric iskljucio sa struje i ta vrata se zakljucaju , ali problem prave ostala vrata+gepek .

Comment

• vojislavbb
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2009
              • 373
              • Novi sad
              • Forester Turbo

proveri da li je cela instalacija koja se nalazi u sarkama na vratima. Mozda je negde prekinuta zica i ne dobija pobudu od vrata da su se vrata zakljucala pa zbog toga ponovo otkljucava. Meni se jednom desilo da je zica suvozacevih vrata bila prekinuta.
              SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi

Comment

• vojislavbb
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2009
                • 373
                • Novi sad
                • Forester Turbo

Takodje, pokusaj uz pomoc nekog pomocnika da vidis koja brava "ne odradi" posao za vreme tog kratkog zakljucavanja. tako ces najblize locirati problem..

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Neka brava ne odradi posao to ej sigurno i treba naći koja je. Ukoliko svi motori ne odrade do kraja zaključavanje, brava odustaje i otvara sva vrata. Ići redom i fizički dodavati pritisak na dugme vrata da se odredi koja ne rade...
                  Ili nači osigurač od brave kako je rekao veleuvaženi Chubbs i eleminisati ga...

Isključivanjem vozačkog motora trebalo bi da brava više ne raguje jer preko njega ide komanda na sve ostalo. Ako reaguje i na suvozačkim vratima onda je i to komandni motor pa i njega isključiti. Mana ovoga u odnosu na osigurač je skidanje tapacirunga.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• perapt73
                    CBC Početnik
                    • 20.10.2016
                    • 6
                    • beograd
                    • kia

Kada iskljucim akumulatr sve se lepo zakljuca, cim dobije struju poludi, bukvalno u jednoj sekundi sve zakljuca I odkljuca. Pregledao sam sve koliko je to moguce u ovakvim uslovima na parkingu sve izgleda OK. Izgleda da mi preostaje osigurac ili tapacirng dok ne nadem vise vremena da to resim .Hvala svima

Comment

Working...
                    X