Gubitak rashladne tecnosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Anak1n
    CBC Početnik
    • 22.01.2017
    • 5
    • Beograd
    • Golf 4 1.6 16v

Pozdrav,
    nadam se da nisam omasio podforum. Naime auto gubi rashladnu tecnost kada stoji. U voznji se to ne desava.
    Ako bi sad dolio antifriz i vozio ne bi izgubio kap, pa me sve to zbunjuje.
    Bocica je skoro prazna, stajao je 5 dana, pa me zanima da li neko ima ideju sta bi mogao problem da bude i da preprouci nekog dobrog majstora za VW iz Beograda. Cinimi se ali nisam siguran da pusta negde sa strane suvozaca.
    Vodena pumpa je zamenjena pre dva meseca kao i racva za rashladnu tecnost. Automobil je Golf IV 1.6 16v benzinac.
    Sve na internetu sto sam nasao je uglavnom da auto gubi antifriz kada se vozi sto se kod mene ne desava.
    Unapred hvala na pomoci.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Kako mozes znati da ne gubi tecnost kad vozis? Pa ne vozis 15 sati svaki dan pa da mozes utvrditi da nije nista izgubio za to vreme. Gubi on sigurno dok vozis a ako ne vidis gde onda se verovatno osusi dok radi motor. Kakvo je ulje, ima li majoneza? Vide li se tragovi kapanja ispod auta kad stoji? Nivo tecnosti nije isti kada je motor zagrejan i kada je hladan pa te mozda to zbunjuje. Nivo gledas iskljucivo kad je hladan motor na ravnoj povrsini. Kad motor radi onda se menja nivo u zavisnosti od toga da li je termostat otvoren ili zatvoren kao i od toga koja je temperatura rashladne tecnosti.

Comment

• Anak1n
      CBC Početnik
      • 22.01.2017
      • 5
      • Beograd
      • Golf 4 1.6 16v

Pozdrav. Hvala na odgovoru.
      Znam zato sto proverim sutradan kad je hladan i nivo tecnosti je isti. Nema majoneza to sam proveravao (mislim da nijue dihtung glave). Sve sto ima na internetu da se nadje o tome sam iscitao, i ne uklapa se nista. Sem ako nesto ne dihtuje kako treba (ne znam od cega se sve sastoji rashladni sistem), pa onda na niskim temperaturama dolazi do skupljanja necega negde i dolazi do gubitka rashladne tecnosti.
      Samo da napomenem da ni jednom nisam imao problem sa pregrevanjem motora uvek ja oko 90 sto je normalna temperatura i kad ga mazim i kad ga vozim na visim obrtajima.
      A sto se tice barice posle ovih 5 dana mislim da sam je primetio sa desne strane kod suvozaca.
      Ovo se desava posle duzeg stojanja, npr. sad ga nisam vozio 5 dana i tecnosti jedva da ima. Pa pre nego sto se upsutim u zamenu svega i svacega da vidim da li je neko imao slican problem i kako ga je resio. Svaki savet je dobrodosao posto nisam neki expert.

Edit: A sto se tice ulja nije zaprljano mali servis je odradjen pre 3 meseca.
      Last edited by Anak1n; 22.01.2017, 19:49.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

gumica na metalnoj racvi,
        proveri da li tu kaplje.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Imaš jednostavan aparat, pumpicu, čiji jedan kraj zavrneš na čep i pumpaš do 1 bar, pa pratiš gde procuri. Interesantno je da u vožnji ne gubi, kad je tešnost nešto ređa i u nadpritisku?
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Anak1n
            CBC Početnik
            • 22.01.2017
            • 5
            • Beograd
            • Golf 4 1.6 16v

Ostavio sam ga danas kod majstora, videcemo sta ce da kaze, i mene zivo zanima koji mu je djavo.

Comment

• Anak1n
              CBC Početnik
              • 22.01.2017
              • 5
              • Beograd
              • Golf 4 1.6 16v

U pitanju je neko crevo, mada mi i dalje nije jasno kako nije gubio u toku voznje. Vise informacija cu da imam kad odem po auto.
              Hvala svima na odgovorima.

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Šta je sa crevom? Napuklo?

Comment

• Anak1n
                  CBC Početnik
                  • 22.01.2017
                  • 5
                  • Beograd
                  • Golf 4 1.6 16v

Nemam jos sve informacije posto nisam isao po auto, posto se ceka to crevo da stigne. Majstor rece da je neko plasticno crevo (sad ne znam gde) samo sam bio srecan sto nije nista ozbiljnije.
                  To crevo kosta oko 1000 dinara, ne znam samo kako nije video da je to problem kad je menjao racvu za rashladnu tecnost.

Comment

• leneassofs
                    CBC Početnik
                    • 23.06.2017
                    • 1
                    • USA
                    • leneassofsGN

Koja je normalna radna temperatura rashladne tecnosti kod benzinca z18xe? Sad kako je toplo napolju temperatura se krece nesto ispod 100 stepeni, tacnije dodje do 100 pa se spusti na oko 97 i sve vreme se krece u tom opsegu. Takodje sam primetio da kada upalim klimu popne se na nekih 99-100 i ne pada, a kada iskljucim klimu opet padne na 97. Nikad ne prelazi 100 i ni ne priblizava se crvenom pa me zanima kako je kod drugih i da li je to ok ili treba da iskontrolisem sistem za hladjenje?

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Proveri ventilatore hladnjaka, kad radi klima upravo bi trebalo da temp padne jer ventilator uključuje odmah sa uključenjem klime. Nadam se da su ti hladnjaci IZDUVANI vazduhom i oprani vodom.
                      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                      X