Astra H par problema.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markoo1992
    CBC Član
    • 20.07.2017
    • 10
    • Pancevo
    • Opel astra H 1.7cdti

Astra H par problema.

Pozdrav.
    Posedujem astru h 1.7 cdti 101 ks 2006 god. Po satu prešla 202.000 (verovatno 502.000 ali ok...)
    U većini slučajeva upali normalno ali dešava mi se ponekad da neće da upali iz prve nego vergla po 30-ak sekundi.
    Akumulator je nov, kupljen pre 2 meseca.
    Isto kada dodam malo jači gas 2500-3000 obrtaja krene mu crni dim iz auspuha. Nije gust i nije neka baš baš preterana količina ali opet više no što bi trebalo.
    Juče posle 20-ak minuta vožnje kada sam trebao da parkiram, auto promeni zvuk. Ne znam kako najbolje da objasnim ali kao traktor, ili kao da mu fali jedan cilindar, onako isprekidan zvuk, isto se tako čuo i na auspuhu. Posle par sati kada sam hteo da ga upalim, krene da vergla normalno ali neće da upali. Posle minut isto tako, krene da vergla i ja u tom trenutku dodam gas i on upali. Šta bi to moglo da bude? I recite mi gde bih mogao da odvezem auto da pogledaju to? Iz Pančeva sam pa bih voleo nekog majstora koji je u blizini a da zna posao? Nenam iskustva sa opelima, vozio sam škodu i fiata.
  • BJL
    CBC Senator
    • 20.05.2013
    • 275
    • backa palanka
    • golf 3 1.8

Deluje na prvu da je neka dizna gecrkt

Comment

• markoo1992
      CBC Član
      • 20.07.2017
      • 10
      • Pancevo
      • Opel astra H 1.7cdti

Sada se vratio s puta. Upalio normalno. U vožnji sve ok, na leru povremeno krene da proizvodi neki "oštriji zvuk", metalni i nekako neuravnoteženo radi, kao da "prekida". Auto ne vibrira i ne trese a obrtaji ne variraju. Kada dodam gas na oko 3000 obrtaja se pojavi crni dim (nije gust i ne u velikim količinama).

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Svašta je moguće, pali li grešku na motoru?
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• markoo1992
          CBC Član
          • 20.07.2017
          • 10
          • Pancevo
          • Opel astra H 1.7cdti

Ako mislite na "check engine" lampicu, ne, ne pali je. Nisam probao onu foru da pritisnem kočnicu i gas pa onda da mi isčita error kodove na bord compu ako ih ima, to ću sutra da probam. Nemam iskustva s dizel motorima, primetio sam čudan miris oko kola, kao prašina neka da se oseti A dešava se da se "nešto" uključi na kolima pa krene da zuji, kao pumpa neka ili elektro motor neki e sad ne znam da li mu je to ventilator ili nešto drugo... Mene podseća na ventilator od juga kad se uključi

Comment

• markoo1992
            CBC Član
            • 20.07.2017
            • 10
            • Pancevo
            • Opel astra H 1.7cdti

Šta da radim? Gde da ga teram?

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Za Opela znam gde u BGu a s'obzirom da si iz PA nije ti daleko...

Sent from my E2105 using Tapatalk
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• markoo1992
                CBC Član
                • 20.07.2017
                • 10
                • Pancevo
                • Opel astra H 1.7cdti

Dobro, ako nije problem pošaljite mi adresu majstora. Koliko izađe mali servis za Astru? A koliko bi me izašlo npr. Reparacija dizni?
                Jutros oko 5 je bilo oko 1 stepen, auto upalio na pola ključa. dimio prvih 5 min, beli dim posle prestalo. Vozio ga nekih 15 min od posla do kuće. vuče normalno. U leru deluje bučnije nego inače.

Comment

• markoo1992
                  CBC Član
                  • 20.07.2017
                  • 10
                  • Pancevo
                  • Opel astra H 1.7cdti

I dalje se ne pojavljuje check engine niti bilo koja druga lampica.
                  Proverio sam da li ima neke error kodove na kompu tako što sam pritisnuo kočnicu i gas i dao kontakt. Na bordu mi je ispisao:
                  ЕСП
                  019012

Proverio ulje, sipao gorivo i izašao na otvoren put da se provozam. Provozao auto nekih 15-ak min tako što sam ga konstantno držao na oko 2500-3 o/min. Pa posle toga pun gas i konstanto 150-170km/h nekih 10-ak min.
                  Sada auto opet normalno radi u leru, ujednačeno, ništa ne "prekida" ne trokira ne variraju obrtaji. Takođe nestao je i onaj crni dim kada dodam gas.
                  Svejedno, otići ću sutra do majtora pa neka ga prikači na dijagnostiku, izmeri kompresiju, i proveri ionako trebam i mali servis da uradim.

Comment

Working...
                  X