Sistem hladjenja problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladislav
    CBC Početnik
    • 10.02.2018
    • 5
    • Sombor
    • Marea 1.6

Sistem hladjenja problem

E ovako da krenem polako ne greje mi auto u kabini i nemam na rasplinjacu toplu tecnost auto poceo da se pregreva u pitanju marea 1.6 16v.
    Sumnjao na termostat gornje i donje crevo vruce iza termostata takodje hladnjak vrucne pali mi ventilator.
    Ozracio sistem na hladnjaku i crevu od grejanja.
    Podize nivo vode u posudi kad se zagreje tako da mislim da nije pumpa u pitanju
    inace mi palio ventilator na drugoj crti,pa sam primetio dok je grejao,lepo pocne grijati i onda odjednom ladan vazduh pa posle par minuta opet lepo grije.Za rasplinjac uzeto sa creva sa grijanja plin mi ledi.Ne znam sta nisam sve probao e sad ako neko ima slicna iskustva neka pise.I dalje sumnjam na termostat ali kad opipam creva sto idu u njega vruca pa i ono iza njega sto bi trebalo da znaci da pusta vodu?inace sam mislio da je zaglavio.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Male su šanse da je proklizao ili se polomio propeler na pumpi za vodu.
    Pre će biti da ti je otišo duhtung glave i da ti ubacuje izduvne gasuve u sistem.

Comment

• vladislav
      CBC Početnik
      • 10.02.2018
      • 5
      • Sombor
      • Marea 1.6

Originally posted by b_samardzic View Post
      Male su šanse da je proklizao ili se polomio propeler na pumpi za vodu.
      Pre će biti da ti je otišo duhtung glave i da ti ubacuje izduvne gasuve u sistem.
      Jesam i to proveravao onako laicki mirna voda u posudi nema baloncica ne bucka ne smrdi nije masna od uljla,sipka od ulja kao i cep ok.Na leru radi lepo posto mogu samo na plin,ali nemam tople tecnosti u delu gde mi je grijanje kao i rasplinjacu pa kad krenem voziti zaledi,creva nisu naduvena da ce puknuti nego onako normalno kako bi najlakse ispitao termostat posto je to onaj sa kucistem uliven ne mogu ga izvaditi.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Grejanje u kabini nema nikakve veze sa termostatom. Bio on blokiran ili ne grejanje mora da radi. Na leru motor nema opterecenje pa i nema prodiranja gasova u rashladni sistem. Moguce da ti isparivac pusta plin u rashladni sistem. Moras sve da proveris ako hoces da nadjes kvar.

Comment

• vladislav
          CBC Početnik
          • 10.02.2018
          • 5
          • Sombor
          • Marea 1.6

Originally posted by b_samardzic View Post
          Grejanje u kabini nema nikakve veze sa termostatom. Bio on blokiran ili ne grejanje mora da radi. Na leru motor nema opterecenje pa i nema prodiranja gasova u rashladni sistem. Moguce da ti isparivac pusta plin u rashladni sistem. Moras sve da proveris ako hoces da nadjes kvar.
          OK znaci nije.recimo kad bi plin curio u tecnost onda bi se i osetilo na posudi?
          Membrane sam menjao i lepo je radilo sutradan je pocelo da zeza sa hladjenjem rasplinjaca
          Kako najlake proveriti curenje plina u tecnost i jel onda i motor podize temp posto mi je dizao temp malo vise od pola kao da ce se pregrejati al nisam terao da digne do kraja.

Comment

• vladislav
            CBC Početnik
            • 10.02.2018
            • 5
            • Sombor
            • Marea 1.6

Originally posted by vladislav View Post
            OK znaci nije.recimo kad bi plin curio u tecnost onda bi se i osetilo na posudi?
            Membrane sam menjao i lepo je radilo sutradan je pocelo da zeza sa hladjenjem rasplinjaca
            Kako najlake proveriti curenje plina u tecnost i jel onda i motor podize temp posto mi je dizao temp malo vise od pola kao da ce se pregrejati al nisam terao da digne do kraja.
            Evo i da zavrsim temu dihtung glave je u pitanju sad kad se ugreje dotera vodu do kraja posude i to sa minimuma bucka i masna je voda nije zauljena ali je masna znaci glava dole ili ciganu u gvozdje jos cu razmisliti

Comment

Working...
            X