Auto slabo vuče

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goran135
    CBC Član
    • 07.07.2019
    • 12
    • Despotovac
    • Reno megan 1

Auto slabo vuče

Pozdrav svima, imam Renault Megane 1998. 1.6 benzin 55kw. Stekao sam utisak da mnogo slabo vuče poslednjih par meseci. Nemam nikakvih problema sa motorom, ne trokira, ne guši se, ali mi nekako lošije prima gas i neće da povuče. Dijagnostika ne pokazuje ništa, sve je kako treba. Čuo sam da auto koji se vozi na kratkim relacijama (što je kod mene slučaj) hoće da se ulenji, pa me zanima da li je to tačno?
    Možda je kod mene baš taj problem.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Tačno je, ma kako to čudno zvučalo.
    ex SAABotražitelj

Comment

• Goran135
      CBC Član
      • 07.07.2019
      • 12
      • Despotovac
      • Reno megan 1

Raspitivao sam se malo o tome, navodno treba da se auto vozi na 4-5000 obrtaja neko vreme, e sada, koliko je to u minutima? 5, 10, 15?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Izadjes na autoput i opizdis po gasu jedno 100 km pa se okrenes pa nazad istim tempom Samo gledaj da bude sveze ulje u motoru.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

A filteri benzina i vazduha, u kakvom su stanju ? Dizne ili dizna, nekad čišćene ?
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Goran135
            CBC Član
            • 07.07.2019
            • 12
            • Despotovac
            • Reno megan 1

Filter vazduha menjan pre manje od godinu dana, filter goriva pre par meseci, a i dizne su čišćene.

Comment

• kalimero1
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2010
              • 318
              • zagreb
              • c5

jel ti je motor postao tiši od kad ne vuče nek ti netko stisne gas a ti provjeri
              jel ima dobar pritisak pozadi na auspuhu može bit da je zaštopan katalizator.

Comment

• Goran135
                CBC Član
                • 07.07.2019
                • 12
                • Despotovac
                • Reno megan 1

Motor je uvek bio tih na leru, skoro pa se čuje samo kuckanje dizni. Nije to nešto jak motor, 75ks, mislim da bi trebao da lepi za sedište u drugoj brzini. Imam utisak kao da vozim kamion, toliko je trom. Povuče on, ali nedovoljno. Čini mi se i da su vibracije motora u kabini nešto jače nego pre.

Comment

Working...
                X