Pomoc pri konstatovanju kvara zvuk u opisu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Oskar43
    CBC Početnik
    • 03.05.2020
    • 3
    • Beograd
    • Kia Rio 2004

Pomoc pri konstatovanju kvara zvuk u opisu

Pozdrav svim forumasima, vec duzi niz godina pratim ovaj forum,prolanazim zanimljive teme, citam opise kvarova i sl dosao je red na mene da pitam za pomoc.
    Ukratko o cemu se radi: Vozim Kia Rio 1.3 2004 presla 130k . U zadnjih 10-15 dana prilikom pokretanja vozila pri manjim obrtajima dolazi do karaktericsicnog zvuka https://soundcloud.com/oske100/20200...o-convertercom Zvuk ne dopire iz motora, vise negde ispod istog mislio sam da nisu otisli neki od nosaca menjaca ili tome slicno.
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

koliko mogu skužit po zvuku rekao bih da je prolupao motor ali nemoj me držat za riječ,

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Najbolje na kanal pa iz njega pogledati i posušati. Verujem da udara metal o metal dok se motor trese na leru, a gde, to se pregledom ispod vozila ustanovi, pa i utvrdi da li zvuk dolazi iz motora.
      ex SAABotražitelj

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Meni ovo zvuci kao dosta kesha. Dijagnozu ce dati bilo koji mehanicar, ali uzivo jer je ovo samo neka mehanika, ne treba specijalista za kiu.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Oskar43
          CBC Početnik
          • 03.05.2020
          • 3
          • Beograd
          • Kia Rio 2004

Originally posted by stevak View Post
          Najbolje na kanal pa iz njega pogledati i posušati. Verujem da udara metal o metal dok se motor trese na leru, a gde, to se pregledom ispod vozila ustanovi, pa i utvrdi da li zvuk dolazi iz motora.
          Po mojoj proceni, zvuk dopire ispod motora, negde po gruboj proceni oko menjaca nesto malo udesno. Na snimku deluje zaista glasno, dok u kabiniji i nije takav slucaj. Desava se pri pokretanju vozila iz mesta bez gasa ili sa jako malo gasa, i u voznji nakon sto npr usporim za lezeci a nije za prvu brzini na nekih 15km/h pa vratim nogu lagano na pupuci gasa onda isto krene da zvrnda. Na zalost trenutno nisam u mogucnosti da posetim majsora makar jos ne nekih 15ak dana pa sam mislio da probam neku kucnu mehaniku. Razmisljao sam da nije negde do izduvne grane ?
          Last edited by Oskar43; 04.05.2020, 01:07.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Ovo je nemoguce resiti online, jbg

Comment

• kalimero1
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2010
              • 318
              • zagreb
              • c5

pogledaj si još da ti nije labav zupčasti pa da ne lupa po plastici,

Comment

• Oskar43
                CBC Početnik
                • 03.05.2020
                • 3
                • Beograd
                • Kia Rio 2004

Nesto sto nikada ne bih ni razmisljoi da moze da bude bilo je, malo se olabavio i drnda po zastitnoj plastici koja onda prenosi vibracije i zvuk kroz celo vozilo, naruceni delovi za veliki servis izgleda da mu je bilo vreme ! Neverovatno ! Reko aj da pogledam nemam sta da izgubim kad sam vec tu i eto gde lezi zec

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Po zvuku nije bilo "malo" super si prosao

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Eto, opravio ga Kalimero
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kalimero1
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2010
                      • 318
                      • zagreb
                      • c5

slučajno sam se sjetio imao sam takav slučaj prije pojave inerneta dok su mi
                      možđane još radile na 50 posto sad je večinu skurila cuga i društvene mreže,

Comment

Working...
                      X