Problem sa peugeot 308

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KBDNK
    CBC Član
    • 20.07.2009
    • 33
    • Zaječar

Problem sa peugeot 308

Dakle, unazad godinu dana sam vlasnik peugeot 308, 20105. godište, 1.6 hdi, 68 kw.
    Prešao do sada 156700 km...mali servis urađen pre 8000 km. Pre oko 300 km me obavesti kompjuter da mi je nivo aditiva nizak i da preti opasnost od zapušivanja filtera i da je potrebno reparirati motor ili tako nekako...
    Pošto sam totalni glupander za mehaniku, kao i svi odem na čuveni goolge ali slaba fajda. Pročitam sve ili barem gotovo sve i saznam generalno da je potrebno doliti taj aditiv i restartovati kompjuter ali da je to potrebno uraditi u ovlašćenom servisu zbog toga što je neophodno potrebna neka originalna dijagnostika.
    Meni je najbliži servis 100 km i kao vrhovni glupander odem kod renomiranog majstora u gradu koji mi kaže da je to mačiji kašalj...napominjem da sam ja totalni glupander za kola. Istom prilikom mi majstor kaže da on sarađuje sa najvećim peugetovim servisom i da taj aditiv kupuje od njih. Predamnom majstor zovne tog nekog vlasnika servisa i kaže nema problema poslaće mu veliku ambalažu tog aditiva a onda će oni to doliti kolio treba i posle dijagnostikom to rešiti.
    Odvezem jutros kola, ostavim i čekam. Danas me zove i kaže mi da su dolili i da imaju problem sa isključenjem greške jer sada navodno dijagnostika javlja da ne valja pumpa za aditiv odnosno da ista ne radi i da auto slabije vuče. Baš onako kako piše po forumima. Juče sam se inače vratio sa puta i auto je išao kao zmaj! Danas probam i vidim da auto ne ide, ne prima gas, ne verujem da može da prebaci 100-110 km/h.
    Ostane auto kod majstora navodno sutra će on to da reši...
    Ne znam šta će on ali meni predstoji neprospavana noć.
    Pitanje očajnika je šta sad da radim?
    Nemojte molim Vas šta sam trebao da radim jer sad znam šta sam trebao da radim nego šta da radim sutra...da li je neko imao sličan problem? Računam da ako je ta pumpa crkla kakve veze ima to sa vučom motora...nije mi jasno šta su mogli da zajebu prilikom dosipavanja aditiva i da li je moguće da crkne ta pumpa prilikom dolevanja aditiva.
    Nadam se da sam ovu temu postavio na odgovarajućem mestu. Ukoliko nisam, izvinjavam se i molim administratora neka je premesti gde treba.
    Hvala unapred na odgovorima.
  • shtelefon
    CBC Početnik
    • 13.02.2014
    • 3
    • NBgd
    • Mazda 3 1.6CD

Imao sam ja isti problem sa Peugeot 308 1.6hdi, 84kW. Stao na pumpu sipao gorivo i posle 400m izbaci grešku i prebaci se na "safe mode". Otišao do majstora, dijagnostika rekla P1435 i P1434. Odmah su mi rekli da je do pumpice za aditiv, i da se to dešava, već su imali takve slučajeve.
    Probao da nađem polovnu, odgovara sa više modela Peugeot i Citroen ali nisam uspeo da nađem. Uglavnom, mislim da je mrzelo te što rasturaju auta da traže i da se zezaju sa tim, jedan mi je čak rekao "mi te plastike bacamo", tako da sam naručio nov original deo, bio je ~25.000 din. Mora ceo rezervoar sa pumpom da se uzme. Ovlašćeni je imao rok isporuke 21 dan, ja našao nekog lika na oglasima, za pet dana je nabavio original deo za iste pare. U servisu su dodali aditiv (morao ja da kupim, oni nisu mogli da nabave), dopunili, resetovali nivo, obrisali greške i to je to...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Comment

• KBDNK
      CBC Član
      • 20.07.2009
      • 33
      • Zaječar

Juče me je zvao majstor da mi kaže da je ispitao pumpu i da je pumpa ok tj da nije crkla. Njegova dijagnostika koja je originalna je namenjena za vozila do 2014. godine i istu bi trebalo da apdejtuje danas i da pokuša da pokrene sistem.
      Pre neki dan sam zvao u jedan od ovlašćenih servisa koji su mi rekli da je gotovo nemoguće da je pumpa crkla pošto je auto dovežen kod majstora sa normalnom pumpom ali da je najverovatnije isključen sistem za ubrizgavanje aditiva i da je za njegovo uključenje potrebna dijagnostilka. Od tog servisa iz peugeotove mreže sam dobio i predračun koliko bi me koštala zamena posude, pumpe, dolevanje aditiva, aditiv, reset kompjutera i sve što je potrebno da bi se auto normalizovao i dobio cenu od oko 46000 dinara.
      Ovaj moj majstor mi je rekao još i to da ukoliko ne uspe da pokrene pumpu da će on odvesti auto u Bgd u taj servis sa kojim on sarađuje i da će to tamo srediti za pola sata tako da...
      Kako bi uštedeo na vremenu pozvao sam nekoliko oglasa koji prodaju polovne delove...U jednom momentu sam dobio želju da počnem da im razbijam glave. Za pumpu sa posudom (jer to ide u kompletu) traže od od 60 e do neverovatnih 500 e. Ovog što mi je tražio 500 e pitao sam da li je mentalno zdrav!?!?!
      I tako....show must go on...čekam danas popodne eventualno sutra...Ako ništa ne uspe posle ponedeljka idem u Bgd...
      Majstor koji mi održava kola je više nego korektan. Činjenica je da je to auto koji je tek izašao iz garancije i da nije imao prilike da radi sa vozilima tog "uzrasta" jer svako u garanciji vozi kola u ovlapšćeni servis. Ako ništa drugo naterao se da apdejtuje svoju dijagnostiku koja će mu služiti i za druga naredna vozila koja budu dolazila kod njega.
      Bez obzira na ovaj peh Peugeot je dobra kupovina. U tom cenovnom rangu su još C4 i Megan...možda i I30...ali opet bih kupio Peugeot u konkurenciji napred navedenih vozila.
      Hvala na odgovoru. Nadam se da ću se večeras javiti sa dobrim vestima.
      Pozz

Comment

• shtelefon
        CBC Početnik
        • 13.02.2014
        • 3
        • NBgd
        • Mazda 3 1.6CD

Super. Srećno sa opravkom!

Comment

• KBDNK
          CBC Član
          • 20.07.2009
          • 33
          • Zaječar

Mnogo je Super...mnogo
          Danas mi je majstor rekao da je pokušao i sa apdejtovanom dijagnostikom i da ništa nije uspeo, da je ponovo zvao u ovlašćeni servis i da su mu rekli da se prošli put nisu dobro razumeli ili da nisu obratili pažnju na to da je za tu seriju peugeota neophodna potreban on line apdejt koji imaju samo ovlašćeni servisi ali da se taj on line apdejt može kupiti i za trajanje od jednog dana i da će pokušati da kupi preko tog ovlašćenog servisa za jedan dan pa ako to uspe onda će pookušati ovde. Ukoliko ne uspe, staviće auto na šlepku i u ovlašćeni servis...
          Za sada toliko...

Comment

• KBDNK
            CBC Član
            • 20.07.2009
            • 33
            • Zaječar

Problem je rešen.
            Moj auto nema ad blue tank nego taj aditiv za dpf filteri koji je kod zadnjeg desnog točka. Zapremina te posude, koju inače nisam ni video je oko
            900 ml ili mi je tako rekao majstor. U momentu dolaska kod majstora imao sam 117 ml tog aditiva.
            Naslušao sam se i načitao ovih dana raznoraznih gluposti. Prosto je neverovatno koliko ljudi smatraju sebe pametnim a u stvari... Na svu sreću majstor u mom gradu je više nego korektan. Iskreno mi je rekao da je pokušavao i on lično i da je konsultovao cenjenije stručnjakeza dijagnostiku u gradu i okolini i da nije uspeo ali da neće da isključuje to softverski jer je auto 5 godina star i da bi to bilo grehota.
            Siguran sam da bi mnogi drugi, koji imaju prljava odela i ruke umazane od ulja, a koji sebe nazivaju majstorima i automehaničarima, to rešili tako što bi softverski isključili taj sistem za ubrizgavanje aditiva, tako bi se izgubila greška ja bi se vozio i ne bi ni znao da je to isključeno...verovatno bi se posle nekoliko hiljada kilometara zapušio dpf filter ili fap ili kako se već zove nije ni bitno, i ja bi ponovo, kod tog sa prljvim odelom i prljavim rukama od ulja. E onda bi mi objasnio da to košta više stotina evra ali da on to može da reši brusilicom i gotova stvar jer je taj filter višak i njega su predvideli glupavi inžinjeri . Ipak je ovo ovde balkan...
            Bilo kako bilo, ja i majsgor smo uklopili slobodan termin da ja uzmem godišnji odmor i da on organizuje neke svoje obaveze u Bgd, natovarili peugoeta na prikolicu i u servis koji smo prethodno zakazali. Tamo je auto priključen na dijagnostiku i posle manje od pola sata sve rešeno. Doduše naplaćeno mi je 1,5 sat ali nema veze. Cena neverovatnih 3600 dinara ili oko 30 e. Majstor, koji je bio samnom vidim da je presrećan a i ja. On je platio i dogovorili smo se da mu se javim kada dođem kući za neki dan da platim aditiv i to što je on radio...
            Problem je rešen.
            Mogao sam da dođem odmah u servis ali majstor u mom gradu i danas bi verovao da on to može da popravi. Mali servis sam radio kod njega bez ikakvih problema. Neke sitnije popravke ili intervencije ću opet završavati kod njega. Da sam odmah otišao u servis možda bi se blago i naljutiio a i meni ne bi bilo prijatno da ga zaobiđem. Iskren da budem radije bi dao novac njemu nego nekom u servisu tim pre što me je ubeđivao da je to već radio ranije, da ima originalnu dijagnostiku i sl. ali... Sad je platio školu. To mi je i on kazao.
            Generalno, nemojte da gubite vreme da ovo pokušavate sami ili van servisa. Samo sipanje nije problematično ali dijagnostika i resetovanje izuzetno. Plaćao je majstor i on line licence, apdejtovao dijagnostiku ili sl. ali ništa. U servisu su mi rekli da nema svrhe da plaća on line licence jer ne može to niko da uradi bez obzirav na znanje već da mora da se dođe u servis zbog ovoga.
            Sad će da se jave pametnjakovići koji će da kažu da je moj majstor glupander, da oni imaju majstora koji to rešava ali svi oni koji čitaju ovu temu neka odluče kako hoće. Ja samo iznosim svoje iskustvo. Samo se glup uči na svojim greškama...pametan to čini na tuđim.
            Evo toliko od mene. Hvala svima koji su se interesovali i uključili u temu makar i iznoseći svoje zablude, pogrešne kontatacije i sl...
            Pozdrav za sve

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Da se majstor ne zove Života, ?
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• KBDNK
                CBC Član
                • 20.07.2009
                • 33
                • Zaječar

Nije Života...ali samo da se zna...Života tj. Zoran Radmilović je moj zemljak...Zaječarac...
                Pozz

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Pazaris benzinca, pa makar i Pezoa i nema problema sa aditivima, dpf i ostalim cistacima djubreta.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Vujanovic
                    CBC Početnik
                    • 31.08.2021
                    • 1
                    • Novi Sad
                    • Nema

Originally posted by shtelefon View Post
                    Imao sam ja isti problem sa Peugeot 308 1.6hdi, 84kW. Stao na pumpu sipao gorivo i posle 400m izbaci grešku i prebaci se na "safe mode". Otišao do majstora, dijagnostika rekla P1435 i P1434. Odmah su mi rekli da je do pumpice za aditiv, i da se to dešava, već su imali takve slučajeve.
                    Probao da nađem polovnu, odgovara sa više modela Peugeot i Citroen ali nisam uspeo da nađem. Uglavnom, mislim da je mrzelo te što rasturaju auta da traže i da se zezaju sa tim, jedan mi je čak rekao "mi te plastike bacamo", tako da sam naručio nov original deo, bio je ~25.000 din. Mora ceo rezervoar sa pumpom da se uzme. Ovlašćeni je imao rok isporuke 21 dan, ja našao nekog lika na oglasima, za pet dana je nabavio original deo za iste pare. U servisu su dodali aditiv (morao ja da kupim, oni nisu mogli da nabave), dopunili, resetovali nivo, obrisali greške i to je to...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока
                    Može li link do "lika na oglasima", hvala.

Comment

Working...
                    X