problem sa motorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

A kako ste podesavali platine sa ili bez gornjeg lezaja??? JA sam se par puta zeznuo dok nisam skontao da zazor nije isti kad podesim i posle kad vratim bude mnogoooo veci. Isto tako radi preko 3000 obrtaja. Inace meni je isto sve bilo u redu i do dve nedelje a posle samo pocne da trza nece da radi kako treba,teze pali i puca mi vatru na auspuh!!!
    Inace ja sam menjao kondenzatore na svake dve nedelje dok nisam stavio na hladno mesto.
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• gewra
      CBC Član
      • 06.07.2005
      • 34

Dok ne uzmeš stvari u svoje ruke, nista ne radi kako valja. Elem zali boze para (oko 60Eur orjentaciono) i zivaca sto sam potrosio na uzasno glupi kvar, i bas sam glup to je zakljucak, a bogami ni elektricari koji su radili na autu nisu se proslavili. Dakle problem je bio u glupavom kablicu sto se kaci na bobinu a ide od kontakt brave. Naime klema (zabica ili kako se vec zove), je sroz zardjala i prilicno je labava. I tako ja uzmem kao da pogledam nesto oko bobine dok je auto bio upaljen, i slučajno dotaknem taj kablic ii auto stucne, bas kao i ranije. Ja navucem kablic do kraja na svoje mesto, auto se izgasi. E onda sam malo cistio tu klemu, i ubacio jos koje parce zice da se bolje drzi, i evo vec tri cetri dana nista, nema stucanja. Mislim da sam ranije pisao kako je jedan elektricar vezivao taj kontakt na + akumulatora i da i onda auto nije stucao, a verovatno je tu glavna fora bila sto se ta glupava klema bolje drzala. Inace pre toga sam slucajno provalio da auto stucne kad dodju neke neravnine na putu (kojih hvala bogu na nasem asfaltu ima mnogo), i obavezno posle lezeceg policajca, pa sam mislio da negde gubi masu, al eto ispostavilo se samo labavi kontakt.

Jos jednom da se zahvalim svima na sugestijama.

Pozdrav, Ivan!

PS> e mozda odem u elektricare...

Comment

Working...
      X