Temperatura prelazi 90 stepeni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bizzie
    CBC Početnik
    • 15.05.2022
    • 4
    • Niš
    • Peugeot 605

Temperatura prelazi 90 stepeni

Peugeot 605 2.0 Turbo.
    Pre par dana krenem na izlet, na uzbrdici ( poprilicno velikoj ) auto sam vozio na plin tokom voznje u 2-oj,3-oj brzini na 2000-2500 obrtaja auto krene da dize temperaturu na 100 stepeni ugasim auto ono antifriz preliva iz boce i curi, nakon toga promenim antifriz ozracim sistem na 3 ventila, lepo curi antifriz bez vazduha, u boci nema mehurica, creva tokom rada se ne duju, mekana su auto u gradu konstantno drzi 90-93 stepeni cim ga malo stisnem na plin temperatura prelazi 95 stepeni i nastavlja da raste ( vozim iskljucivo na plin )pitao sam majstore kazu dihtung glave ali auto ne dimi uopste,radi lepo, lepo i vuce. Gledao sam creva opet mekana su i nakon duze voznje i vruća, otvorim posudu u posudi isto nema mehurića jedino kada dodam gas nivo tečnosti raste i hoce da prelije preko posude, ulje je takodje na dobrom nivou i ima lepu boju (mali servis je radjen 3-eg Aprila 2022 ulje je Total 10w40 ) mol vas za pomoc. Meni jedino od jeftinijih solucija pada na pamet da nije možda čep od rashladne tečnosti? Hladnjak se vidi da je star ali nije pohaban.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ima neka aparatura koja meri izduvne gasove u rashladnoj tečnosti. Probaj da nađeš servis koji to ima.

Comment

• Bizzie
      CBC Početnik
      • 15.05.2022
      • 4
      • Niš
      • Peugeot 605

Originally posted by sErGiO View Post
      Ima neka aparatura koja meri izduvne gasove u rashladnoj tečnosti. Probaj da nađeš servis koji to ima.

Hvala lepo drug, probacu da vidim mada zabrinjava me vec, plase me da je dihtung ili glava. Onda bi ulje bilo mesano sa vodom, izbacivao bi sivi dim, nadula bi se creva mehuri bi izlazili u posudi za vodom. Nemam ni jedan jedini siptom od navedenih.

Comment

• URKE 80
        CBC Veteran
        • 02.01.2013
        • 102
        • Požarevac
        • Renault Clio mk3 1.2

Isti simptomi bili i kod mene na Fabiji 1.4 MPI. Odradio majstor test na gasove u posudi rashladne tečnosti i dijagnoza bila dihtung glave otišao.

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

Working...
        X