Pozdrav, trose li vasi automobili antifriz... Do pre nekog perioda, ovo mi se nije desavalo ali kako vozim automobil na gas, moram stalno da kontrolisem nivo antifriza i da dosipam... O cemu se radi, dok sam vozio na benzin nikad nisam dosipao. Inace ovo mi se desava na oba auta i na Nissanu i na Fiatu a i svi moji prijatelji koji voze na gas, bukvalno svi moraju da dosipaju... U cemu je fora? Jel to ima neke veze sto motor pri radu na gas ima vecu temperaturu pa onda antifriz isparava, odnosno voda iz antifriza? Nisam nigde primetio nikakve barice a ne povecava mi ni kolicinu ulja u motoru, dakle motori su sigurno ispravni... I da nema nekog veceg pravila, nekad trosi manje, nekad vise, barem ja nisam uhvatio neku zakonitost u potrosnji... Ima li to kakve veze uopste sa gasnom instalacijom? IvaneT, Dora, ostali.... Help.
Trosenje antifriza
Collapse
X
-
Ako postoji opadenje nivoa rashladne tecnosti, ona ili curi ili "prodje" kroz motor.
Ugradnja gasnog uredjaja nema veze sa tim.
-
-
Meni je Felicia trošila antifriz i pre i posle gasaNa benzin ja lično skoro ništa nisam prešao, na gasu za oko 1000km fali oko 1l tečnosti u posudi. Sad je ispod minimuma i pratim šta će dalje da se dešava (ima topic o tom problemu). Da li ima veze sa antifrizom, gasom, benzinom, motorom, ne bih znao
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Teoretski nema nikakve veze, ali prakticno... I ja znam mnoge vozace koji istu muku muce. Ja licno nemam problema sa plinom na Astri i trosenjem rashladne tecnosti. Verovatno negde kod preuredjivanja creva rashladnog sistema ostane da curka i malo po malo...Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by IvanTAko postoji opadenje nivoa rashladne tecnosti, ona ili curi ili "prodje" kroz motor.
Ugradnja gasnog uredjaja nema veze sa tim.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Prodje kroz motor - kroz rupu na dihtungu glave, na primer. Ovo je meni bio simptom kad je dihtung progoreo (pupu, daleko bilo). Ako je spojen cilindar i kanal za hladjenje, onda ce stalno ulaziti pomalo vode u cilindar, a izlaziti malo gasa u rashadni sistem (u taktovima). Ovo se ne oseti prilikom voznje - motor mora malo vise da se vergla prilikom paljenja, i malo vise dimi, ali nista drasticno. Vremenom dodje do nakupljanja gasa u sistemu hladjenja. Kad bih zaturirao motor, pojavili bi se mehurici u ekspanzionoj posudi, kao da je voda prokljucala.
(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Ma isto i kod mene, misteriozno nestaje, sem naravno ako mi mozda ne valja cep od posude da pusta vise pare nego sto treba, pa mu onda dodje kao i da ga nemajos i to nekako da proverim.
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Katastrofa! Izgleda da mi je nocas zaledio i danas je u voznji nabio temperaturu u crveno zbog nedostatka antifriza u hladnjaku, posuda je bila puna ali hladnjak je bio prazan ili zaledjen... Na kraju, riknula boranija, ode dihtung glave, mora da se skida motor.... Znate kako ide... Bezveze...
Posto je auto u taxiju moram brzo da odradim stvar... E sad moje pitanje, narucio sam dihtung glave, sutra stize, moram da obradim glavu i da sve to vratim na svoje mesto, sipam ulje i antifriz i da vidim kako se ponasa. Recite mi kolika je verovatnoca da ce to ispasti kako treba, jer je motor u dobrom stanju, barem je bio, da se samo zamenom dihtunga i ravnjanjem glave resi problem kako treba???? da li je to moguce ili cu morati da radim ceo motor??? Nije mi dosada trosio ulje, pali kao mina, dobro vuce, ne dimi... Ajde malo me utesite...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Zavisi koliko si dugo vozio u crveom. Ako si se bas izivljavao,
Inace verovatno ti nije hladnjak bio prazan, nego ti je zaledilo oko teromstata, pa on nije otvarao...
Sta da ti kazem, srecno, i cim vrnes glavu odmah suni antifriza vi kako te?
Comment
-
Comment