Ne staj mi na muku... Jos plus ja se izmedju ostalog bavim prodajom antifriza, pa ti vidi... Moja pretpostavka je da je dok smo dosipali vise puta, neka smo stavljali 100% nekad 40% nekad malo destilovane i da je sve to prouzrokovalo da bude losa smesa koja mrzne mnogo ranije nego sto bi trebalo...
Trosenje antifriza
Collapse
X
-
nemoj da ravnas glavu ( a i zasto bi ?) tek tako.
ako je crkao dihtung samo njega promeni.
vozis benzinca, kod njih nije problem ako se pregreju i gleve se vrlo tesko krive (osim ako nisi satima vozio dok se pusilo ispod haube a onda se naglo ohladio nasilnim hladjenjem).
moj ti je savet da prvo proveris lenjirom (majstor koji ce da radi) da li je glava zaista iskrivljena i tek tada ravnas, ako nije bolje je da je ne diras jer ravnanjem zapravo skidas sa nje zastitni sloj (najvazniji deo glave koji dodiruje dihtung) i time umenjujes kvalitet zaptivanja.
ako je zamrzao blok, proveri stanje sigurnosnih cepova.
verujem da ce zamena dihtunga biti sve sto je potrebno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Hvala brick, sada sam se cuo sa majstorom koji mi je potvrdio da je sa motorom sve u redu, i da ce samo dihtung promeniti, odnosno sada ja cekam da mi stigne autobusom... Jebiga, japanski auto pa sve nabavljam u bg, nema nista ovde kod mene u gradu... Inace odkako je primeceno da je kazaljka otisla u crveno, po mojoj proceni nije vozen vise od kilometar-dva... Javljam sta je bilo...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by NikolaOnaj tester za antifriz kosta <5eur. Nije lose imati ga, narocito ako se bavis prodajom antifrizaLancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by cedo@srdjan
Daj boze da karike nisu omeksale!
Pozdrav
Comment
-
-
Operacija gotova vec nekoliko sati, sve je vraceno na svoje mesto, nista nije obradjivano samo je dihtung zamenjen, vozio sam nekoliko sati i lagano i divljacki i nista se ne desava nepozeljno, kazaljka temperature je zakucana u svoje standardno mesto na sredini i ne mrda, ipak cu videti narednih dana sta se desava i da li mozda sada trosi ulje, mada ne verujem... Inace pogledao sam delove kada su skidali i svi su bili u pefektnom stanju, bregaste kao nove, ventili takodje, nista nije pohabano, stvarno sam prezadovoljan zatecenim stanjem motora iznutra. Definitivno cu sledeci auto uzeti nissan ili barem japanca... Pozdrav!Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Ma jok, vodu sam sipao...Naravno da sam sipao, zamenio komplet antifriz i ulje i sada pratim razvoj situacije... Posto se prelazi 5-6.000km mesecno brzo cu ustanoviti da li je sve uredu odnosno sve kao pre... Pozdrav!
P.S. A ja ludak mislio da mi trosi antifriz zbog ugradjenog gasa... Kao lik cuo da kad se vozi na gas da motor ima vecu radnu temperaturu i da antifriz isparava... Ali malkice sam se zajebao...Inace, kad smo vec kod toga, na kojoj temperaturi isparava antifriz odnosno voda iz antifriza???
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Na istoj temperaturi kao i kad nije u antifrizu
Voda ne isparava iz ispravnog sistema jer nema kuda inače bi nestajala polako pošto je svako bar jednom gledao kuvanje kafe na šporetu. Voda isparava na znatno nižoj temperaturi od ključanja.
Comment
-
Comment