jel znate ko mi je popio benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • omBRE
    CBC Član
    • 11.09.2005
    • 90
    • Zemun/Chicago

jel znate ko mi je popio benzin

Imam problem na Yugu 55 (a na cemu bi drugo, 80% postova su o problemima na zastavi
    Kad ugasim uvece auto na benzin, ujutru kad hocu da upalim vidim da je filter za gorivo prazan. Ovo je tok benzina od rezervoara do karburatora:
    rezervoar->filter->pumpa->benzinski ventil->karburator
    Ja sumnjam na pumpu. Mislim da ona ne drzi pa vrati gorivo nazad. Neki mi kazu da benzin iz karburatora ne moze nikako da se vrati nazad u rezervoar. U loncetu ima dosta benzina, kako onda ne moze da upali?
    Jel' bi pomoglo mozda kad bi benzinski ventil stavio pre pumpe ili mozda promena membrane na pumpi ?
    Pomagajte, na plin nece da pali zbog minusa, a na benzin zbog ovoga...
    a vi kako te?
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Moze biti da negde neka selna ne drzi bas pa povlaci vazduh, ili da je pumpa malo oslabila. A bez obzira na to, auto bi ti upalio jer je u loncetu karburatora uvek dovoljno benzina, ako si ga ugasio na benzin.

Ne znam za koliko para mogu da se nadju polovne elektricne pumpe za gorivo, recimo na nekom otpadu. Stavi se jedna takva pumpa, izbaci ova mehanicka koja je problematicna i manje muke za sve koji voze na plin.

Comment

• omBRE
      CBC Član
      • 11.09.2005
      • 90
      • Zemun/Chicago

Moje pitanje je da li moze benzin iz karburatora da se vrati nazad, ili da se slije u usisnu preko noci.
      Imam neku elektricnu pumpu od BMW-a, ali ona je velika i stoji u rezervoaru pa otpada. Cuo sam pricu da je lik stavljao na crevo od goriva obicnu pumpicu (za prskalicu za soferku), sad ne znam da li mu je ona sluzila samo za pocetak da navuce, ili je non-stop radila...
      a vi kako te?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by omBRE
        Moje pitanje je da li moze benzin iz karburatora da se vrati nazad, ili da se slije u usisnu preko noci.
        Imam neku elektricnu pumpu od BMW-a, ali ona je velika i stoji u rezervoaru pa otpada. Cuo sam pricu da je lik stavljao na crevo od goriva obicnu pumpicu (za prskalicu za soferku), sad ne znam da li mu je ona sluzila samo za pocetak da navuce, ili je non-stop radila...
        Kolaju razne priče o ovom problemu, misterija traje i dalje a pojava se pomno istražuje od tima vrhunskih stručnjaka. kad utvrde šta je, bio bih zahvalan da upute dopis na moju adresu.

Postoji jedan procenat vozila sa ovom pojavom, pored sveg truda nije mi uspelo da otkrijem koji im je da ne kažem šta. Jednostavno neki benga udje u njih i popije taj benzin ili izvuče esenciju pa ostane šveps ili Kad otvorim karb ima malo manje nego što treba ali ima. Po svoj logici čak i ako je pumpa usled vakuma ili ko zna čega vratila gorivo nazad nije mogla iz karba i on bi trebalo da upali a onda će i najlošija pumpa koja radi navući gorivo pre nego se potroši to iz karba.
        Ali cvrc, u majčici prirodi to se sasvim drugačije dogadja, mula jednostavno neće da upali i moš se... Ili upali pa se ugasi pa tako par puta i konačno dodje sebi.

Da li je nešto porozno a možda je skinut zaštitni sloj odole ali taj karb je bangav, to jest ima Bengu u sebi.

Baciš ga, staviš drugi i sve radi.
        Zastava je to bato moj... Nije šala, komika...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• omBRE
          CBC Član
          • 11.09.2005
          • 90
          • Zemun/Chicago

Jel cuo neko za fabricki reparirane karburatore za Zastavu, u IPM-u, koji ih i proizvodi? Ja cuo da doneses svoj karb, das 1300 din i dobijes "nov". To je solidna cena s obzirom da je nov oko 4000 din, a po servisima za reparaciju traze nesto isod 2000 din.
          a vi kako te?

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Pre deset godina to je bila dobra investicija dok sam vozio Zastavu, ne znam da li se nesto do sada promenilo!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gianluigi
              CBC Član
              • 10.03.2005
              • 65
              • Beograd

ja sam imao slican kvar i resio sam ga zamenom filtra goriva.

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

cekaj ako benzin nestane iz linija razumno vrati se u rezervoar
                a ako nestane iz karburatora jedino sto moze dabude
                prevelika kolicina alkohola u benzinu i ispari
                kad ugasis motor karburator povuce temperaturu i ako ima alkohola on prokljuca i ispari
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
                X