Problem sa bregastom i klackalicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problem sa bregastom i klackalicama

Posto sam se predstavio sad mozemo zapoceti diskusiju.Interesuje me zasto na pezou 205 1100cm sa lezecim motorom crkavaju bregasta i klackalice da li je to zbog nekvalitetnog ulja ili je u pitanju nesto drugo i jos nesto mi se desava kad je vruc motor tesko mi se prebacuju brzine iz druge u trecu prosto mi se rucica zaglavi .Taj problem me pati vec neko vreme .POZDRAV!
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

To i jeste boljka tih motora ali posle dobre kilometraze. Motor i menjac koji su spojeni koriste isto ulje, znaci isto ulje cirkulise i kroz motor i menjac, i preporuka je menjati ih na vreme i naravno koristiti onu viskoznost koje je fabrika preporucila. Vozio sam jedno vreme Visu sa tim motorom, dogurala je 170kkm ali nisam imao nikakvih problema. Zahvalan motor, ekonomican i elastican. Nekvalitetno ulje jeste moguc uzrok problema ali i neredovna zamena.
    Sto se tice saltanja, uzrok opet moze biti pogresna viskoznost ali mozda i nepodesenost pedale kvacila, ako je sa menjacem sve u redu.

Comment

Auto sam kupio pre 2 godine tako da neznam sta je predhodni vlasnik radio ja menjam ulje redovno sipao sam long life ono je malo gusce koje bi mi ulje najvise odgovaralo a sto se tice menjaca sve radi ok kad je motor malo hladniji vec kad predjem 20km onda pocne da zeza korpa i lamela su menjani pre godinu dana i reci mi da li znas gde mogu da nadjem novu bregastu pokusavao sam u vise radnji u Beogradu ali ih niko nema

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Mogu da ti preporucim auto servis "Goran" u Zemunu, mislim da je Dobanovacka ulica ali nisam siguran. Kada iz Glavne izadjes iz centra Zemuna, nailazis na beopetrolovu pumpu sa leve strane, ta ulica je levo od pumpe. Oni rade Pezoa, ali posto je to i tako Pezo-ov motor, reci ce ti sta i kako. Obicno su klackalice te koje se rasteluju ili kada dotraju, pojedu i bregastu. Da su klackalice zamenjene kad je trebalo, bregasta bi bila ok. Delove sam nabavljao preko oglasa uglavnom, a sa motorom nisam imao problema tako da ti preporucujem ovaj gore servis, i reci ce ti sta treba, kako i gde da nadjes delove.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

imao sam peugeot 305 sa 1300 motorom,isto menjac i motor koriste isto ulje,i isto ima bregastu i klackalice(isti sistem)
          bregasta i klackalice su pre godinu dana kostale komplet 24000 dinara,znaci nekih 300 evra otprilike.
          imao sam problem sa menjacem(nije hteo iz prve u drugu) pa sam ga saltao na medju gas.brzo sam prodao taj auto,jer je konkretno taj primerak koji sam imao ,bio tezak krsh.
          ovo za bregastu se nesecam gde sam zvao,ali probaj " jace ' prodavnice,tipa AS auto u sarajevskoj ulici,imas u zarkovu kod stare pijace neka radnja PCR i tako...nacices,ako ti cena odgovara (mnogo bre).
          Imas i otpad ,kad ides od zeleznika ka sremcici,drzi samo Peugeot,al je skup.Platio sam polovnu bregastu i klackalice 120 evra( a nije bila u nekom bas dobrom stanju ).
          Moj ti je savet,nadji stranca,probaj ljudski motor i menjac , i prebaci komplet u svoj auto.
          pozdrav!
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Zahvaljujem se na pomoci danas sam nasao bregastu i klackalice za nekih 22000 din.pa cu da vidim sta cu nisam pametan.Razmisljao sam i o toj kombinaciji ali ne znam da li cu auto zadrzati za sebe ili cu ga prodati.Bez obzira na sve hvala za pomoc i savete.

Comment

Working...
            X