Problem sa termostatom na pumpi za vodu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • campi
    CBC Veteran
    • 11.06.2005
    • 169
    • Srbija

Problem sa termostatom na pumpi za vodu

Vozim Audi 80 1.8 benzinac (ugradjen je plin) i kako je auto od pre nekih godinu dana kod mene shvatih da ima problema sa postizanjem radne temperature motora koja je trenutno oko 70 stepeni a kad aje gradska (citaj kreni/stani voznja dodje do 80 C kad anaglo pada ka 60) ...
    Ove zime gotovo da grejanje nisam ni imao u autu i predpostavio sam da ja prethodni vlasnik izvadio termostat sto s ei isp[ostavilo tacno.
    Po katalogu njemu sleduje termostat koji otvara na 87 C i takav kupih u prodavnici ugradih i auto je konstanto izbacivao vodu i nateravao temperaturu do 98 stepeni (zakljucih da termostat ne otvara) zamenih isti termostat za drugi koji otvara na 80C i auto je neke dve nedelje radio ok radnu temperaturu je drzao izmedju 82-90C dok pre neki dan nekrenuh na put i ponovo je poceo da kuva tecnost..tako da sada opet vozim bez termostata i ovaj put termostat nije otvorio. izgleda da je rec o nekom turkom ili ko zna cije m trermostatu pa bih molio nekoga ko zna da mi kaze gde da potrazim termostat koji je ORIGINAL ( u smislu d aradi posao bez problema)
    Hvala!

P.S. predhodna dva termostata bila su marke "Bohu" ili "boho" nesecam se vise inace na njim augravirano "GErmany" :x (jaka vajda)

P.S2. Potreban mi je temperatura motora od 85 stepeni pogotovu zbog isparivaca za plin da nebi ledio i slicno ......
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Da li imas zatvoren ili otvoren sistem hladjenja? Ne bi trebalo da ti kuva na 100 stepeni ako je zatvoren. Ja sam svoj auto na kratko nagurao do 110-115 stepeni i nije kuvao niti je bilo drugih posledica.
    Da li si proverio da li termostat otvara? Mozda imas neki drugi problem. ako jos uvek imas termostat, baci ga u serpu pa kuvaj

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

U "Euroautu" imaš Vernet termostate..rade dobro,provereno...

Comment

• campi
        CBC Veteran
        • 11.06.2005
        • 169
        • Srbija

idemo dalje )

Evo ovako ...promenio sam i treci termostat i prvo ga "skuvao" pre ugradnje i sve radi OK i promenih i pumpu za vodu...ustvari ono sot sam zapazio jeste da mi auto izbaciuje vodu na expanzionom sudu ( u autu je ugradjen plin) kada je hladno jutro start id ena benzin i zagrevam ga do nekih 78C i kada prebacim na plin auto pocne da nabija temperaturu do 100C i tada nastane izbacivanje antifriza.....(inace sistem je zatvoren)

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

pa voziga na benzin malo i ako ti se to ne desava na benzin,onda je do isparivaca(najverovatnije pukla membrabna za vodu u njemu)
          prezali par litara benzina i ako se to desava samo na gasu onda je definitivno do isparivaca.
          trebao bi i hladnjak da isperes ..mozda jednostvano imas lose hladjenje motora...iz raznih razloga
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

Da ne bi otvarao novu temu, imam jedno pitanje,

ako na termostatu pise 80 stepeni, sta to znaci, da je on otvoren na toj temperaturi, ili da tada pocinje da otvara, i ako tada pocinje da otvara koliko je onda jos stepeni potrebno dok potpuno otvori???
            Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
            Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
            Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

temperatura na kojoj pocinje da otvara.

pocetna, krajnja temp i hod ventila su 3 podatka koja opisuju ponasanje termostata.

obicno je razlika pocetne i krajnje temp oko 15tak C, hod ventila 8-10mm (i sam oblik ventila takav da pravi mali otpor protoku fluida i spreci kavitaciju).

neki termostati imaju i dodatnu malu rupicu za samoodzracivanje.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• don
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2005
                • 483
                • Beograd

Hvala
                Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

Working...
                X