Lose ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Blackeyed
    CBC Senator XXL
    • 06.07.2005
    • 402
    • Novi Sad

Nasao sam nas sajt za liqui moly ulja pa cu da vidim sta se nudi http://www.liqui-moly.co.yu/.

Durango:
    Nisi vise siguran ni sa ovlascenim uvoznicima jer i oni u vecini slucajeva mute. Oni uvezu recimo 50 tona original ulja i na to jos 20 tona divljaka.

Ma na ovo sam i mislio. Nisam mogao da verujem da se neko ko je zvanicni distributer igra sa tako necim. Nasa halavost me stvarno zapanjuje.

Na sajmu prosle godine sam video Lukoil ulja i palo mi je na pamet da kakvo god daje ipak je to original, to se za sada ne falsifikuje.

Hvala svima na savetima.
    "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

treba mi obicno mineralno ulje koje ce bez problema da istera 5000 km i da ima pristojnu cenu
      na pumpama Lukoila se prodaju original Lukoil ulja iz rafinerije u Burgasu, i mineralna i sinteticka su u ponudi.
      (probao sam sintetiku i nisam primetio nista posebno, niti bolja niti losija od drugih ulja iste deklaracije drugih firmi, se na mom autu pokazalo).

na pumpama NISa i OMVa ima sirok izbor ulja raznih proizvodjaca, verujem da su sva original (jeftinije im je i stalno su na udaru inspekcije pa bi se vervoatno do sada ve otkrilo da muljaju nesto u kontinuitetu).

a s obzirom na zahtev mozda pokusas sa Galax Omnia uljem, uklapa se u trazene osobine a originalnost se ne dovodi u sumnju.

ne bih se slozio da danas bas toliko muljaju sa uljima i da je to preovladjujuce stanje...naprotiv mislim da su pre izuzeci naleteti na fals ulje u legalnim prodajnim kanalima, tu gde postoji prodavnica, izdaje se fiskalni racun, vode se poslovne knjige itd.

osim pomenutih pumpi tu su i grcki Eko, pa madjarski Mol, uz Lukoil i OMV to je vec lanca koji nisu bili u nasim trgovackim tokovima sa uljima do skoro...ne vidim razlog zasto bi se baktali sa necim sto je neizvesno (fals uljima) kada je lakse i isplativije legalno raditi bez brige i na duze staze posto su to firme koje nameravaju ovde i da ostanu...

za BG mogu da preporucim prodavnice AP Sporta gde kupujem robu vise od 15 godina i jos nisam nikada naisao na falsifikat bilo cega, ili specijalizovanu prodavnciu ulja SG u Zemunu kod vatrogasnog doma.

po meni vaznije je mesto gde se kupuje i od koga nego nalepnica odnosno marka ulja jer danas svako ulje koje zadovolji postavljene tehnicke norme u vidu ACEA/API standarda se podrazumevano moze koristiti bez ogranicenja na bilo kom autu (vec prema normi).

izuzetak je VAG program, BMW i jos neki koji namerno zahtevaju tacno odredjene modele ulja tacno odredjene marke po nekim sasvim specificnim i unikatnim standardima, ali to je izuzetak koji potvrduje pravilo da su ulja raznih firmi sasvim korektna za upotrebu bez obzira na nalepnicu.

inace moj je utisak da su ulja kod nas jako puno poskupela u zadnje 3-4 godina i da su sada veoma skupa generalno...ocekujem cenu litre mineralnog da kosta oko 150 dinara i litre sintetike do 200 dinara neto, plus PDV posto je to nivo cena koji postoji u nekim drugim zemljama, pre svega SAD. (8-10 dolara za galon) a kod nas je bese ukinuta/smanjena (?) akciza pre 2 godine koja je godinama postojala na ulja pa i taj razlog vise nije aktuelan kao izgovor za ovolike cene.

a kada bi cene originalnih ulja u prodavnicama i pumpama bile odgovrajuce (nize) onda bi se i finansijski interes za falsifikatore smanjio jer bi morali jeftinije da prodaju a kada nema interesa lako prestane falskifikovanje ulja samo od sebe...pa bi automatski i porasla prodaja ulja kroz regularne kanale i time veca zarada uvoznika/prodavaca.

ovako svi gube ponesto, a ja se nadam da ce dogadjaji ici u pravcu smanjenja cena i odstranjivanja sumnjivih tipova i firmi iz tog dela trgovine u narednom periodu.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Q8 (Kuvajt petroleum) su vrlo dobra ulja i prelaze sa kvalitetom sve specifikacije za koja su namenjena. Asortiman ima oko 40 vrsta ulja.

Volvo u svedskoj koristi njihova ulja, legitimno po Svedskoj.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• *Egon*
          CBC Senator XXL
          • 31.12.2004
          • 1232
          • Beograd, Dorcol, N 44

Originally posted by Blackeyed
          Nasao sam nas sajt za liqui moly ulja pa cu da vidim sta se nudi http://www.liqui-moly.co.yu/.

Durango:
          Nisi vise siguran ni sa ovlascenim uvoznicima jer i oni u vecini slucajeva mute. Oni uvezu recimo 50 tona original ulja i na to jos 20 tona divljaka.

Ma na ovo sam i mislio. Nisam mogao da verujem da se neko ko je zvanicni distributer igra sa tako necim. Nasa halavost me stvarno zapanjuje.

Na sajmu prosle godine sam video Lukoil ulja i palo mi je na pamet da kakvo god daje ipak je to original, to se za sada ne falsifikuje.

Hvala svima na savetima.
          Uvoznici ne uvoze divlje ulje, jer je jeftinije ovde napraviti divlje ulje
          Garaza
          1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

mozda je off ali zasto bezite od nasih domacih ulja? mozda nemogu da izdrze fizicki i po predjenim kilometrima kao uvozna(ako su uvozna) ali su originali! da nemislite da bi naftagas na svojim pumpama prodavao fals ulje????

ali dzaba! reklama je cudo i zato pucate na strana ulja!

od kada sam u mog dizela sipao INA sae 30 kombi na 7000 nije potrosio skoro nista (negde oko 1 litar) i nemoze niko da me ubedi da je strano ulje bolje od nisovog ili ininog!
            moje misljenje!!!!
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dutchman
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 741
              • Vracar centar sveta

neznam ... ako sipate kao ja npr sintetiku , ja sipam elf za turbo dizel motore i menjam redovno na 5hiljada iako bi trebalo na 10 , poslednji put sam uzeo q8 i isti qrac jedino shto sam vozio 9 hiljada kad sam se zablentavio i zaboravio da pogledam kad sam menjao ... sad sam opet na elf-u ... redovna zamena je chudo ....

u Jeep-a sam sipao Luk oil iz jednostavnog razloga shto mi je tada pushtalo neko crevo a najjeftinije je ulje, kad sam sve zamenio opet sam nastavio sa lukoilom i nema razlike dodushe isto menjam na 5hiljada .. specifikacija za ulje je jasna postoje razlike a to je da li koristite sintetiku ili mineralno ... mada lichno nevidim razlog zashto bih preshao na sintetiku ako je fabrika sipala mineralno a ja nishta nisam budzio na motoru ...
              Prevelika slika u potpisu!

Comment

• ssteva2206
                R.I.P. CBC Drug XXL
                • 22.04.2005
                • 106
                • Beograd

Meni fabrika preporucuje Seleniu. Po mom misljenju ulje je sasvim korektno (citaj - auto ga ne trosi), a cena je vise nego prihvatljiva.

Comment

• Q8oils
                  CBC Veteran
                  • 21.03.2006
                  • 131
                  • Vojvodina

losa ulja - za durango

IDITE MALO na

KAKVA SU ULJA Q8.

AKO SI SIPAO TEXACO 10W40 pol/sintetic nisi pogresio ja sam ih
                  dugo prodavao i bila su dobra.
                  (ako je Belgija sada ih pune u Bugarskoj kao i Valvolin)
                  Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Texako=Havolinerista=Bugarska

Comment

• Durango
                      CBC Senator XXL
                      • 01.02.2006
                      • 590
                      • Zemun, Srbija

Danas sam zamenio hidro podizace i radi kao sat. Sve je lepo rastavljeno pa oprana bregasta, klackalice svi srafovi, sajbne, podloske, bas sve i stavljen novi dihtung. Ulje nisam dirao jer izgleda da nije bilo do ulja vec su se pohabali od upotrebe. Ipak je to 15 godina i ko zna koliko stotina hiljada kilometara.
                      Hvala svima na pomoci!
                      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

Working...
                      X