dakle, kada se cepi na 6000 rpm (cca 190 km/h) na dugim relacijama, temperatura krene ka gore (crvenom). ima li tko savjet s cim zamjeniti denso hladnjak, termoprekidac i termostat. s kojim modelom kojim vrijednostima termostata, termoprekidaca. fala i tak to
poboljsanje hladjenja motora
Collapse
X
-
Meni se to desavalo na VOLVO 460 , 92 ' god .
Nije mi otvarao termostat , zamenio termostat i otvarao ga je tacno na pola , cim se po gradu malo vise zagreje upali ventilator , i jos radi valjano !
Licno moje iskustvo !
Drago mi je ako sam pomogao pozdrav !
Comment
-
-
Imao sam jedan slucaj(doduse skroz drugaciji auto)sa istim ponasanjem kao sto ti opisujes.Problem je bio sto je sace(oni tanki limcici na hladnjaku koji povezuju celije od hladnjaka) istrulilo i otpalo sa par mesta.Motor se grejao pri konstantnoj voznji na visim obrtajima,a u gradu u kreni-stani voznji nije bilo nikakvih problema.Reseno zamenom hladnjaka.
Jesi ti nesto modifikovao motor?Kakav je protok vode kroz hladnjak?Termostat ne bi trebao da ima mnogo veze sa tvojim problemima(da on zeza,zezao bi ne vezano za obrtaje).
Comment
-
-
Originally posted by DelkanImao sam jedan slucaj(doduse skroz drugaciji auto)sa istim ponasanjem kao sto ti opisujes.Problem je bio sto je sace(oni tanki limcici na hladnjaku koji povezuju celije od hladnjaka) istrulilo i otpalo sa par mesta.Motor se grejao pri konstantnoj voznji na visim obrtajima,a u gradu u kreni-stani voznji nije bilo nikakvih problema.Reseno zamenom hladnjaka.
Jesi ti nesto modifikovao motor?Kakav je protok vode kroz hladnjak?Termostat ne bi trebao da ima mnogo veze sa tvojim problemima(da on zeza,zezao bi ne vezano za obrtaje)."Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
Comment