Ode motor u ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Fox Predator
    CBC Član
    • 12.06.2006
    • 29
    • Zemun

Ode motor u ...

Nakon okupljanja na Honda roshtilju gde sam doshao u pregrejanom CRX-u koji pushta vodu, zadobio sam teshke posledice. Naime, poshto mi se do kuce zagrevao nekoliko puta, a posle jednom i nakon intervencije majstora... uspeo sam da s****m motor. Mesha ulje i vodu....

Interesuje me ako neko zna, koliko ce me koshtati otprilike poduhvat pokushaja vracanja motora medju zive...
    Nrki su mi rekli da cu morati generalnu, neki samo obradu glave i zamena dihtunga, itd...
    Respect men's car, and men will respect you...
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

U zavisnosti od tezine ostecenja, vrste radova i potrebnih delova zavisi i cena tog vracanja medju zive. To ces znati tek kada se motor otvori i sve konstatuje.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Fox Predator
      CBC Član
      • 12.06.2006
      • 29
      • Zemun

ma da.... to znam.... ali je stvar u tome shto me interesuje koji je raspon cena jer tek treba da ushtekam pare za to a nemam predstavu koliko to moze da ispadne... da kazemo da grubo gledamo... jel ne bi trebalo preko 400 eura...?

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Pa obrada glave i dihtung glave su ti oko 300 eur da kazes...e sad zavisi od ostecena moze te ispasti i na 700 eur...sto ne vidis sa nekim majstorom sta ti je tacno sa motorom?
        Power of dreams !!!

Comment

• Fox Predator
          CBC Član
          • 12.06.2006
          • 29
          • Zemun

zato shto ni jedan majstor nije blizu... ja sam u zemunu a oni su svi na drugom kraju grada a da je vozim u takvom stanju ne smem jer se zbog kolicine ulja u crevima i hladnjaku, motor brzo zagreva... tako da cu morati da se odslepam do majstora...

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Bas zeznuta situacija...
            Power of dreams !!!

Comment

• SALE
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2005
              • 841
              • Banovo Brdo

Nemoj da se zezas sa otvaranjem motora, jer ko god te vidi sa donetim autom ima da te o****, jos kad pocnu one fore ako radis za sebe bolje stavi duplo skuplje delove, pa kad vec rasturas trebalo bi jos sto cuda da promenis tako da cena obude uglavnom duplo veca od planirane.
              Bolje potrazi nekog stranca u delovima pa uvezi motor (v tec po mogucstvu) ili uzmi celog stranca, kad prodas visak delova mozda ti i ostane neka kinta.

Comment

• crx
                CBC Član
                • 10.03.2005
                • 38
                • Beograd

Originally posted by SALE
                Bolje potrazi nekog stranca u delovima pa uvezi motor (v tec po mogucstvu) ili uzmi celog stranca, kad prodas visak delova mozda ti i ostane neka kinta.
                slazem se, trebalo bi ovako pametnije da ispadne

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Mislim da nema potrebe uzimati ceo auto zbog glave koja treba da se obradi. To je rutinska stvar. Ima ljudi koji rade to po pozivu na terenu, a to se moze odraditi i na parkingu prakticno. Bitno je da se zna zupcenje i ima malo rutine. Glava se skine, odnese na obradu, i posle montira. Prakticno dva dana rada na parkingu. Mada kad se sve sabere (cena) izadje na isto. Ipak odslepaj auto na servis, jednostavnije je a prethodno se raspitaj za cenu skidanja i montiranja glave, jer je to posao.

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Mali problem je u tome sto su se i lezajevi podmazivali mesavinom vode i ulja neko vreme, i sto su uljni kanali puni te gadne mesavine.
                    Koliko je auto vozen tako i zasto se pregrevao

Comment

• Fox Predator
                      CBC Član
                      • 12.06.2006
                      • 29
                      • Zemun

pa poceo je da mi stuca po malo u leru negde pre 2,5 meseca ali sam ga stvarno malo vozio jer sam josh uvek pod kaznom (3 meseca) a i resklapao sam ga da bi sredio pod i enterijer...
                      Ali kako je pocelo ovo toplo vreme i skoro raspali hladnjak, pregrevanja su krenula istog trenutka...
                      A i jednom prilikom sam pritisno papucicu i nabio kompresiju pa mi je i jedno od creva puklo i to je bio jedan od uzroka pregrevanja...
                      Kada mi je majstor zamenio crevo, posle tri dana puklo mi je drugo...
                      Zamenio mi i drugo, ali se i pored toga pregrevao... strashno...

Comment

• marinac
                        CBC Senator
                        • 13.03.2006
                        • 277
                        • Beograd
                        • Alfa 156 JTS

Tako sam se i ja mucio sa starim renoom. Cim ti auto jednom prokuva, trebalo bi promeniti sva creva, inace odlaze jedno po jedno u roku od nedelju dana, a najgore je sto auto svaki put prokuva i ode glava. Najbolje je da obradis glavu i novi dihtung i mozda letece lezajeve.

Comment

• JaPaNaC
                          CBC Veteran
                          • 07.07.2005
                          • 128
                          • srbija

imam creva za tvoj auto, ako treba javi se bice bas smesna cena

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

2e/cm
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Fox Predator
                              CBC Član
                              • 12.06.2006
                              • 29
                              • Zemun

evo samo da vidim komentare da li cu dobro proci sto se tiche cene..:
                              Skidanje glave, zamena dihtunga i vrcanje glave-100eura
                              KOmpletna obrada glave 40-50 eura
                              Dihtung glave-30-40 eura

Znaci sve bi me isplao otprilike do 200 eura...

Comment

Working...
                              X