Motor trese kad se krece iz mesta....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Motor trese kad se krece iz mesta....

Evo o cemu se radi, auto je audi 2.3 20V a pre neki dan mi se i ortak pozalio da se i njemu isto desava na Fordu Skorpio 2.4 V6. Oba auta kad podignu temperaturu, recimo, vozim kneza milosa od mostara pa sve do skupstine, prva-ler-koci-prva-druga-koci-ler-prva itd , temperatura se podigne na 100stepeni recimo, veentilator radi sve je ok ali auto nece da krene na malom gasu, trese ko da mu je otisla korpa, mozda i jeste ali me cudi sto se to desava samo kad je radna temperatura malo veca nego normalna. znaci isti problem na oba auta. U takvoj situaciji moram da mu dignem turu recimo preko 2-2500rpm da bi normalno mogao da krenem. O cemu se radi, da li je ipak korpa u sta sumnjam posto sam slican problem imao na golfu ali se tako ponasao i kad je ladan i kad je temp normalna, jedenom recju uvek a i treso je recimo kad ga iz 3. saltam u 2. i sve je to trajalo nekih 10000km dok kvacilo skroz nije otislo te sam morao da menjam sve.
    Ako je ipak korpa zveknula kod mene (audi) onda neka mi je sa srecom posto sve komplet kosta 480EUR. ne znam koliko je za forda.
    poz.
    deutsche gemacht-gut gemacht...
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

tamo je mehanicko ubrizgavanje ili EFI? meni to zvuci kao problem sa smjesom...
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

oba auta su EFI i konvertovani su na GAS a to se dogadja kada se vozi bilo na jedno ili na drugo gorivo.
      e da... zaboravih da dodam... za forda nismo sigurni da li je single ili multi point a audi je MPI , to znam sigurno.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Ja sam isti problem imao na tempri,u pitanju je bila lamela.Frikcija se dosta istrosila i cim se zagreje auto pocne da trese prilikom kretanja.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Isti slucaj i kod mene cim se zagreje (dobro) onda pocne da lupa i preskace... Lamela a boga mi i korpa
          https://t.me/pump_upp

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

To se obicno desava kad spaljenje ili nauljene lamele. Ako neki od semeringa malo popusti, bilo na radilici ili na spojnici menjaca, lamela krece na momente kao da proklizava i to je to trzanje i lupanje karaktristicno uglavnm pri kretanju iz mesta.

Comment

• cveleBMW
              CBC Senator XXL
              • 21.03.2006
              • 370
              • Beograd, Banovo Brdo

Nosaci motora ili lamela

Comment

• Cacanin
                CBC Senator XXL
                • 10.10.2005
                • 343
                • Cacak

Nosac motora , ali cisto sumljam mozda 10%

Iz mog licnog iskustva 90% mislim da su korpa ili lamela krive i zato trese !

Najverovatnije moras skinuti menjac , i onda ces sam videti sta je problem , ako je problem kao sto sam gore naveo preporucujem ti da zamenis ceo set !

Comment

• citroendzija
                  CBC Član
                  • 11.06.2006
                  • 65
                  • cacak

I meni se to desava a znam da mi curi ulje na spojnickom semeringu,a lamelu i korpu sam menjao pre 15000km!!!
                  xm 2.0

Comment

Working...
                  X