Radi se o jednom bokseru 1.3 -33 , duva jezivo da prska ulje na cevki za dosipanje ulja , e sada iz l iskustva mi treba pomoc , hilzne nista strasno istrosene - video i mnogo gore , kompresiona i svlaceca karike isto ne nove ali pristojne dok su mazajuce prakticno na NULI tj u precniku klipa i neuobicajene za alfu dve tanke karike izmedju kojih je mrezica , e sada posto motor duva tako da sam mislio da su negde pukle bar obe karike da li je moguce da ekspanzija prodje pored kompresione i svlacece i uleti u blok , klip ispod mazajuce nije cadjav i nema nigde mnogo garezi , kafa boja izmedju karika . Uradio sam naj manje par desetina ovakvih motora ali ovakav slucaj nisam imao .Ima li neko ideju i da li je moguce da su uljne razlog. ?
Iskustvo Duva bas
Collapse
X
-
Iskustvo Duva bas
27.5 god za djevrekom auta snova :
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKATags: None
-
-
Vervatno je neko menjao karike pa su stavljene Gecove. U svakom slučaju mazajaća nije baš jako zadužena za kompresiju ali nije dobro ni da je "nema". Skini bar jednu kompresionu i stavi je u cilindar bez klipa da vidiš koliki je zazor. Možda je i nešto zapušeno u sustemu iberlaufa pa nabija pritisak?
-
-
Te gecove sam i ja jednom stavljao i nisam primetio da su se drugacije ponasale od normalnih. Mozda su karike lose slozene, trebaju biti na 120 stepeni. Bez obzira na sve vizuelne pretpostavke ipak je najbolje kad se premeri ili kako Dora rece, stavi se gornja karika pa se vidi koliki je zazor.
Comment
-
-
Probao , zazor manji od milimetra a iber mu ide iz doticne cevi i to pri vrhu i naravno kaplje ulje koliko ga dize .Naravno bile su slozene pod 30 step , ne vredi , nove karike i sta vec ide diht i ostalo pa da vidimo ,
Hvala u svakom slucaju , . Problem je sto imam klipove sa karikama daleko istrosenijim a taj motor sa kog je skinuto nije ni priblizno duvao , na pr sirina karike komp na ovom sto duva 2.9 mm a ovaj koji manje trosi ulja 2.2 mm. Aksijalan zazor kod oba u toleranciji.27.5 god za djevrekom auta snova :
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
Comment
-
-
Manje od milimetra je rupa ko kuća... Treba da bude 2 do 3 desete..
Comment
-
-
Ali taj vise istrosen je manje duvao i trosio ulja , vodjice OK gumice takodje , nisam ovako nesto nikada video , na sudu mi je pukla karika kompresiona i bilo je zanemarljivo u odnosu na ovaj , jedino sto nisam mogao da izbalansiram karburatore za ceo opseg da vuku jednako .27.5 god za djevrekom auta snova :
Comment
-
-
Zazor jeste veliki ali ne dovoljno veliki da toliko duva.
Gaston....jer si dobro pregledao klipove da nije neki pukao (ima neku dlaku)?To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
jrdino da ispoliram cela da vidim , ako nista stavljam komp novih karika i sklapam pa sta bude ,
hvala u svako, slucaju , javicu .27.5 god za djevrekom auta snova :
Comment
-
-
Gaston:Uradio sam naj manje par desetina ovakvih motora ali ovakav slucaj nisam imao
Najvjerojatnije kombinacija istrosenog i elipticnog cilindra. Ako stavis nove karike koje ce zadrzati okrugli oblik plus veliki zazor................
Imas li cime izmjeriti cilindre? Sumnjam da ce nove karike rijesiti situaciju.
Comment
-
-
Dodjem Dori pivo na prvom skupi ili se pre skupimo , na poslednjem klipu koji nisam gledao kada sam skidao karike otpalo je parce od oko 15 mm duzine izmedju kompresione i svlacece . Vidi se da je ranije pukao ali tako lepo zamaskiran da se ni dlaka nije videla da fali . Parce je radilo i sa unutrasnje strane je skroz iskrzan , cudi me da nije bilo cadji ka mazajucoj ispod tog dela , klip je bio zdravo braon boje znaci ne taman a ispod bez taloga i koksa .
Hvala svima .27.5 god za djevrekom auta snova :
Comment
-
-
Originally posted by gastonDodjem Dori pivo na prvom skupi ili se pre skupimo.
PS: Na dijeti sam tako da bolje daj to pivo DoriTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
OK greska .27.5 god za djevrekom auta snova :
Comment
-
Comment