Originally posted by Miljan
Dimi,klepece i kaplje ulje?!!
Collapse
X
-
NIje isto, kod fiata se osovinica montira na vruce dok je kod WV osovinica slobodna i stoji izmedju osiguraca. U svakom slucaju, motor klepece ko mesalica za beton. Masne svecice znace da ima dosta ulja iznad klipova, verovatno ti i duva na iberlauf prilicno.
Generalka je potrebna, ali pod uslovom da ostatak auta to opravdava. Ako je ceo auto klimav, prodaj ga pa nadji nesto bolje bez da se upustas u vece troskove.
Comment
-
-
Originally posted by dfastNIje isto, kod fiata se osovinica montira na vruce dok je kod WV osovinica slobodna i stoji izmedju osiguraca. U svakom slucaju, motor klepece ko mesalica za beton. Masne svecice znace da ima dosta ulja iznad klipova, verovatno ti i duva na iberlauf prilicno.
Generalka je potrebna, ali pod uslovom da ostatak auta to opravdava. Ako je ceo auto klimav, prodaj ga pa nadji nesto bolje bez da se upustas u vece troskove.
Duva mi na iberlauf ali ne bas nesto puno.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Knjiga koju ja imam, ali nije sasvim pouzdana, kaze da je normalan zazor letecih lezajeva 0.02-0.076, a granica istrosenja je 0.095 mm. Normalan zazor izmedju klipa i cilindra je 0.03 a granica istrosenja je 0.07 mm.
Zazor za osovinicu klipa u biksni klipnjace nisam nasao.
(Razlika izmedju Zastave i Golfa u vezi sa osovinicom klipa je u tome sto Golf ima tzv. plivajuce bolcnove, koji se okrecu i u klipu u biksni klipnjace, a Zastava ne jer je ovde bolcn cvrsto nabijen u klipnjaci. Zastava zato nema bronzanu biksnu u maloj pesnici klipnjace, za razliku od Golfa.) U slucaju da je ovde povecan zazor, menjaju se samo ove biksne ali ih je onda potrebno obraditi prema pripadajucim bolcnovima.
Comment
-
Comment