Potrebna pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Potrebna pomoc

Potrebna mi je pomoc.. Imam jedno pitanje...
    Sinoc sam imao jednu \"manju nezgodu\" tacnije sleteo sam sa puta pri brzini od nekih 70-80kmh.. na svu srecu uspeo sam koliko toliko da smirim auto da ga odlepim od bandere i sleteo sam u neku njivu...
    Shto se stete tice nistha strasno.. mislio sam da ce biti mnogo gore.. uglavnom otisao je prednji branik izletela maska (nije pukla) i jos neke sitne stvarcice.. medjutim.. poremetio se rad motora.. tacnije menjaca.. imam strasnih problema pri ubacivanju u prvu brzinu.. nekad hoce nekad ne.. sve cesce ne znaci moram tek iz druge u prvu i to ne ide bas kako treba...
    shto se volana tice probao sam na cistini tj pravcu da pustim volan.. auto je isao pravo medjutim volan stoji skroz iskrivljeno.. mozda bi to sredila neka reglaza ili neshto ne znam... interesuje me da li imate ideju shta bi to moglo da bude sa menjacem.. i koliko bi kostala popravka toga... u pitanju je Golf III gti 2.0 ???

p.s. eh sta uradi alkohol...
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Hmm...

Ili ti se cela letva volana malo pomerila, ili se malo iskrivio u prednjem trapu.

Menjac, verovatno, poluge za razvod da su pretrpele sok, i rastelovale se, ili je neki od nosaca motora pustio.

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

odlicno si prosho! Pravac kod majstora.
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas
        • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Dobro je sto si izbegao banderu Mrzim bandere Verovatno ti se iskrivila malo poluga menjaca...
        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

Odvezi kod majstora nek pogleda nosace motora,moguce od udara da je neki popustio,na mjenjacu sa donje strane ima za stelovanje poluge pa se vjerovatno i to pomjerilo od udara, i za tockove reglaza prednjeg trapa pod uslovom da se tockovi neklimaju
          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Da...lako je moguce i da su ti krajevi spona otisli...
            Power of dreams !!!

Comment

Bio sam.. zamenio sam solje amortizera sutra treba levi selen blok i centriranje trapa a shto se menjaca tice isto sutra..
              ovo za sad sam prosao super.. samo menjac da me ne opali

Comment

• luka1
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2004
                • 170
                • Skoplje-Makedonija

Devil

Sa vise srece drugi put
                Pozdrav
                Pozdrav za staro drustvo

Comment

• VR6
                  CBC Senator XXL
                  • 31.10.2004
                  • 512
                  • Sarajevo

Imao sam slicnu stvar sa Lanciom Deltom HF 4WD, nisam zakacio banderu nego neki ogromni kamen (komad stjene), udario sam slicnom brzinom kao i ti. Isao sam nesto preko 160 km/h i kocio, ali nisam uspjeo stati na vrijeme, bilo je nekog pjeska na cesti. Taj kamen sam preletio i upao u neku malu "njivu". Uglavnom, na prvi pogled automobil nije previse udaren, karambolka otisla, hladnjak ulja i to je to. Kad se hladnjak prespojio, motor radi bez problema. Tako kontao sam ga ja popravljati, ali nakon boljeg pregleda odlucio se da ne radim to.

Ovdje mozes vidjeti sliku kako je automobil izgledao...

Link: http://members.fortunecity.com/sarajevo ... bijena.htm

Rekao bi nista strasno, ali nakon boljeg pregleda, posto je taj glavni nosac (pogledaj lijevo na slici) skroz uletio, citav motor, zajedno za mjenjacem i ostalim se pomjerio nazad. Tako ni mjenjac nije htjeo raditi (nije na sajle bio) i ubacivati u brzine kako treba, skoljka je isto pobjegla, kad ispravis volan tockovi u stanu okrenuti. Taj dio kao i citavu skoljku je trebalo izvlaciti da dodje na svoje staro mjesto. Takodjer, posto sam kamen preletio kasnije sam skuzio da je i zadnji lijevi tocak "otkinut" skoro, stajao je kako treba al kako je preletao kamen otkinuo se nosac tocka, pa je on stajao kako stoji al prakticno nista ga nije drzalo. Posto je ostecenje bilo preveliko a automobil ipak vrlo jak, 170-ak KS tako sam ga prodao, jer bi me popravka dosla puno a dijelove bi trazio takodjer. Kupio ga je neki mehanicar, od kojega sam kasnije saznao da je i zadnji diferencijal bio napukao i da je na vracanje u prethodno stanje trebalo dosta rada.

Dobro se raspitaj prije pravljenja, a kad ga napravis, mislim da bi najbolje bilo da ga prodas i kupis nekog ispravnog. Cim se sasija/karoserija ispravlja, nije to to...

Comment

• maki
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 878
                    • Budva, CG

kod golfa nije kao kod te lance pednji vezni lim iz jednog dijela sa kosevima,kod njega je sve razdvojeno tako da nije problem da se nastima

Comment

• nole
                      CBC Senator
                      • 02.10.2004
                      • 231
                      • Igalo

Ma golf ne mora da se stima posto je i kao fabricki rastiman Naravno salim se ali kazu da u sali ima i istine tako da

Comment

• maki
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 878
                        • Budva, CG

Dok ima lima golf ce se moc napravit,pa vi vidite sta ce te sa svojim italijanima i japancima

Comment

E desilo mi se jos neshto... crkla mi je sijalicica iza duvaljki pa sam krenuo da je zamenim... uspesno sam odradio taj poduhvat medjutim od tada mi se kazaljkica za kilometar sad gubi.. non stop divlja cas 20 cas 240 120 itd... shta bi to moglo da bude.. da li je neki kratak spoj neki osigurac ima li za to ili shta ???

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Neki los kontakt nista vise...
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• maki
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 878
                              • Budva, CG

I meni se to desilo kad sam naglo promjenio klimu sa kolima sa +10-15 na -10-15,crko je jedan kondenzator sto se nalazi na mjenjacu,on salje signal kazaljki,vjerovatno ce uskoro da prestane da ti radi kazaljka,taj kondenzator nema posebno da se kupi vec samo komplet sa dijelom sto se vrti(plasticni dio sto se ubaci kroz rupu na mjenjacu) slicno kao u izvedbi sa sajlom samo su umjesto sajle zice

Comment

Working...
                              X