Pozdrav za drustvo. Naravno radi se o mom karburatoru na kadetu 1.3 a karburator je Varajet II - dvogrlni sa kadeta kocke 1.3 S. Vec je bilo diskusije o njemu posto je od samog starta ugradnje i stelovanja i pored dosta mirnog rada i male potrosnje imao "knedlu" usled naglog dodavanja gasa. To je vjerovatno bilo usled ostecenja federcica i kuglice koji se nalaze ispod jednog plasticnog cepa. Ja sam nabavio drugi karburator i rastavio ga. Taj federcic i kuglica su OK pa sam zamijenio. Naravno i dihtung posto je moj stari na par dana ranije vrisnuo i bacao je gorivo i unutra i vani. Tada je potrosnja bila 10 l a sve pod sauhom i kratke relacije. Sta se sad desava.... Posto sam to zamijenio nisam htio nista da cackam oko stelovanja jer smatram da nema potrebe posto je to odradjeno ranije. Ali mozda bi trebalo. E sada razlika je ta da auto malo manje trokira ali malo bolje ide, mislim startniji je a pogotovo cetvrtom i petom. Juce sam isao za PG i Bar i bas sam ga dzibrio. Ide ko lud stim sto u nize prenose stucne ponekad. To je najcesce u trecoj pri nekih 2-3.000 obrtaja. Znaci kada ga vozim const. na mali ili srednji gas on pocne da trzaka kao da ga struja zeza. I tada pri brzini od 40, 50 ili 60 kmh presaltam u cetvrtu i ako mu lagano dodavam gas on ubrzava bas zadovoljavajuce. Toliko je dobro da jedan PG taksista sa Askonom 1.8 nije mogao da me prestigne od Budve do trajekta
Sto se tice potrosnje... u prazan rezervoar je sipano 27 litara a za sada predjeno 360 km a ima jos goriva. Znaci sto se tice potrosnje ja sam zadovoljan posto znam kako sam ga vozio.
Sda da radim za ovu knedlu i ovo trzakanje, sjeckanje na manjem gasu ????
HVALA

Sto se tice potrosnje... u prazan rezervoar je sipano 27 litara a za sada predjeno 360 km a ima jos goriva. Znaci sto se tice potrosnje ja sam zadovoljan posto znam kako sam ga vozio.
Sda da radim za ovu knedlu i ovo trzakanje, sjeckanje na manjem gasu ????
HVALA

Comment