Ugrej me nezno...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • barda
    CBC Veteran
    • 28.11.2005
    • 154
    • Novi Sad

Ugrej me nezno...

Vectra A...
    ...2.0i...
    ...imao problem sa trzanjem ( http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... c&start=25 ) - pogledaj pri dnu strane
    ...mislio da sam resio stvar...
    ...ali...

Osnovni problem se nije resio - kada ga ujutru startujem na benzin drzi ga jedno par sekundi na 1800 obrtaja, i onda ode u sunovrat... na 0 obrtaja . Ako pokusam da dam gas isto, pada li pada i ugasi se. Ali otkrio sam tehniku - polako mu dajem i pustam gas i nekako uspem da ga odrzim upaljenog i dostignem 2000 kada se prebaci na gas i zarezi odlicno!
    E, sad, ja bih hteo da tako bude i na benzinu. Kako kod njega funcionise saug, ili ler gas... ali ocigledno da je tu nesto oko goriva (mozda bas te dizne) - mada kada se zagreje radi OK.

Da li mozete da mi objasnite MPI saug? Kod keca sam znao da klapna smanji dovod vazduha u karburator, ali ovde?
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

To sve radi kompjuter. Mislim da daje vise goriva u pocetku dok se motor ne ugreje i onda smanji na normalnu kolicinu!
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

Ako se gasi kod dodavanja gasa, reklo bi se da daje manje nego sto mu treba...sad, ako si cistio dizne, valjda ostaje samo pumpa kao problem

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

mislim da je pumpa u rezervoaru "crkla"

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mozda i nije pumpa....

Da li si probao da ga vozis na benzin, kada i koliko?!?!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• barda
            CBC Veteran
            • 28.11.2005
            • 154
            • Novi Sad

Mislim da nije pumpa za gorivo, zato sto kada se ugreje radi skroz ok na benzin. Na benzin sam poceo cesce da ga vozim, od kada mi se to desilo sa diznama, po 20-30km s`vremena na vreme. Dobro vuce i ima dovoljno goriva. Jedino ako postoji problem sa hladnom pumpom

Eh, da kompjuter zna za ovaj problem pa da da malo vise goriva ili da ima poseban rezim za zapusene dizne

Comment

• barda
              CBC Veteran
              • 28.11.2005
              • 154
              • Novi Sad

A, sada mi pade na pamet da mi je majstor pre rekao da se mozda temperaturni senzor pokvario.
              Pa da, na osnovu neceg mora da zna kada da iskljuci automatski saug...

Da li to sve funkcionise tako?

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

100% su dizne u pitanju! Znam dosta ljudi koji su imali takve probleme i uvek su bile dizne u pitanju! Posto su ti na autu verovatno fabricke, a obzirom da je auto star, ciscenjem ne mozes da resis nista.
                Razlog zasto tako radi kada je hladan je sto je tada potrebna veca kolicina goriva koju dizne ne mogu da isporuce, a kada se motor zagreje treba znatno manje i onda se rad motora malo stabilizuje!
                Probaj da odes do nekog majstora koji ima polovne, a dobre dizne da proba. Resices problem sigurno!
                MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• barda
                  CBC Veteran
                  • 28.11.2005
                  • 154
                  • Novi Sad

Proradio normalno!!!
                  Izgleda da mu je zima pomogla.
                  Od pre neki dan radi skroz ok. Sve mi mirise na neku kontakt gresku... odjednom je poceo da lepo radi na benzin.
                  Ma sta god da je radi!

Comment

Working...
                  X