generalna u toku, potrebni saveti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

generalna u toku, potrebni saveti

Yugo 55 , hilznovan na std radilica na prvoj ravnana glava, novi ventili lezajevi vodjice gumice.... E sad koje ulje sipati (mineralno ili polusintetiku)? na koliko menjati?(prvi put) , srafovi od glave skidani dva puta(el mogu da zavrse ovaj put 3?) i dali se i posle koliko km zatezu poz. jos jedno pitanjce posto sam uzeo i onaj hermetik silikon za visoke temp dali se ona stavlja na dihtung glave ili samo na sporedne poz
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Sipaj neko mineralno, promeni na 1000-2000km. Srafove svaki put nove pogotovu treci, nisu ni skupi. Silikon samo na sporedne
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Tnx

EDIT 021 Ne citirati post iznad
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Obrati paznju na lezaje male bregaste(pogoni razvodnik i uljnu pumpu) i gledaj da ih uradis.Nadji samo neki kvalitetan dihtung glave(mozda Reinz-ov iz Tiki Vent-a,mada ti verovatno M-power moze iskopati jos nesto) i ne stavljaj na njega nikakav silikon.Klipovi?

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

Klipovi su bili dobri bar su tako rekli na masinskoj obradi, lezajevi su federal mogul, a dihtung je goetz, niko mi nije odgovorio za dotezanje srafova glave i na koliko se to radi.......

EDIT 021 Ne citirati post iznad
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• markor
            CBC Član
            • 12.05.2006
            • 16
            • blok 70(NBG)

Cini mi se posle 1000 km!!
            Nek me neko potvrdi!!!

Comment

• Miljan
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2006
              • 459
              • Nis

Ne steze se glava naknadno na motorima posle avgusta 1986. god.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za dotezanje srafova glave
                to zavisi od tipa dihtunga glave.
                ako je klasicni (stari) onda se doteze na 1.500km +- nije mnogo bitno.

ako je novi tip tzv metalni onda se ne doteze (nikada) ali se svaki put menjaju srafovi glave jer su podlozni plasticnoj deformaciji (steze se na ugao a ne na moment).

Goetze je mislim stari klasicni tip (i po ceni se obicno razlikuju stari novi tip),proveriti u uputstvu za ugradnju koje se dobija uz sam dihtung (deo ambalaze).
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

I do dihtunga, i do onih koji stezu. Pre su bili brezoni koji su se dotezali pa su uvedeni srafovi koji su jednokratni po pravilu. Stegne se na odredjenu meru i doda jos 45 stepeni, mada i tu razliciti proizvodjaci daju razlicite preporuke. Ja glave uglavnom stezem na 10KN i nisam jos imao problema, ali bas sa jednim Goetze dihtungom jesam, koji je na dotezanju pokazao da mu je potrebno, sigurno nekih 30 stepeni je svaki sraf dotegnut.

Comment

Working...
                  X