ma nema sanse da su stavili pumpu sa toliko velikim protok na standardni volvo i jos NA
ja navodim cinjenice a ne spekulisem o sansama.
prosto, Volvo je tako radio (citati ni na cemu se nije stedelo pa eto sada vidim i da je odabrana pumpa nestedljivog tipa).
uvek sam se pitao kako to da standard Volvo moze bez ikakve intervencije na ubrizgavanju da otrpi podizanje snage, a i zasto je redovni problem pregrevanje releja za pumpu benzina.
sada kada sam video dijagram potrosnje struje u Amperima jasna mi je ta povezanost.
dakle, da ponovim pumpa 044 je standard na atmo motorima, a za turbo je stavljena 045 pumpa.
sistem se sastoji od 2 pumpe vezane na red, ova 044 se nalazi montirana na nosacu ispod poda vozila (ispod vozacevog sedista) i jednu takvu sam detaljno rasklapao. dakle, jeste ta 044 pumpa ugradjivana u siroki spektar Volvo modela/ motora.
ja samo pitam koje su lose strane toga po vlasnika auta, osim toga da je auto kao novi bio povelike cene (bar u Evropi) i da fabrika nije stedela.
zanima me tehnicki aspekt mana i/ili prednosti takve pumpe.
upravo sami pogledao u Volvo katalog delova gde sam nasao tu 044 pumpu u Nemackoj po 179 eura sve zajedno sa PDV (dilerska cena).
nemam nameru da se mesam u vase nabavke, samo sam pomenuo da kome treba da 044 pumpa moze da je potrazi i kao polovnu/otpad odnosno da je skine sa nekog Volvoa kao alternativu, ako nadje ispravnu.
Comment