Smrad spaljene plastike i dim u motornom prostoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rendjo
    CBC Senator XXL
    • 26.06.2006
    • 340
    • Zadar HR

Kvačilo odvaja iako sam od mehaničara upozoren da je pri kraju..istina je da smrdi ulje ugrijano na površini motora jer takav je miris ali ne znam odakle više kaplje Taj dio odakle dimi je blizu ispušne grane i pokriven je plastikom pa se ne vidi..kao primjedbu mehaničara sam vidio da treba zamijeniti semering bregaste,brtva poklopca ventila je zamijenjena,i potrebno je zamijeniti semering na mijenjaču(slini na spoju mijenjača i motora)..al rekao sam mu da taj semering(na mijenjaću) promijeni kad budemo kvačilo uskoro mijenjali..a sad se bojim da ću morati mijenjati cijeli mijenjač..naime auto mi čudno podrhtava dok vozi.Sad je to postalo dosta primjetno..nije simptom kao da trza nego onako baš kao da podrhtava pa vas pitam imam li razloga sumnjati da nema ulja u mijenjaču? Što da radim više..ne znam ni sam kome od majstora više da vjerujem..dodje mi da ga zabijem u zid Uglavnom cilj mi je popraviti sve te nedostatke i prodati ga jer mi je puna kapa više borbe sa kvarovima ovog ili onog tipa..Nije baš da mi je bilo u planu kupovati novi auto ali mislim da sad to postaje neophodno.Kako da pomognem svom rendjiki prije udaje?

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Hmm, ako curi na spojnckoj menajca, onda ulje po lameli nije nista cudno, a odatle i smrad koji osecas. Mada ulje na spoju menjaca i motora moze biti i iz motora, ali se razlika da osetiti po mirisu. Trzanje u toku voznje a da je transmisija u pitanju, je obicno propracena i nekim zvukom, i ako je tako onda je ono najgore, komadici zupcanika menjaca se polako razlecu po kucistu. Obicno je simtom, lose upadanje i ispadanje iz brzina ali ponekad toga nema. Sve ces dileme resiti ako proveris nivo ulja u menjacu. Ako ga nema, sve je jasno, odatle i stinking. To da je auto procureo po malo po svuda nije strasno i isplati se srediti ako ima materijala za narednih 50-100kkm. Desi se da ljudi sipaju sintetiku u malo stariji motor pa ona procuri posvuda ali da motor generalno nije los. Proveri ovo sa menjacem pa javi da znamo .

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Originally posted by Rendjo
        *stinking* mi čim ga stisnem malo
        Povecanje broja obrtaja pri opterecenju -> Proklizava lamela

Originally posted by Rendjo
        i kad parkiram auto onda vidim dim...
        Voznja na "pola kvacila" -> Proklizava lamela

Comment

• Rendjo
          CBC Senator XXL
          • 26.06.2006
          • 340
          • Zadar HR

Evo sad imam još jedan problem U 100km mi potrošio litru ulja..očito je da mu kaplje ulje na ispušnu granu što se i čuje Mijenjam semering bregaste sutra..i mogu se samo pomoliti da me nakon toga pusti na miru s kvarovima bar za mjesec dana Mijenjam i lamelu s korpom i potisnim ležajevima a nakon tog sam švorc Nakon ovog popravka ide na bubanj i to mu je ko amen..staro za novo ili za keš..totalno svejedno

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Ja tu uopste ne vidim nikakav veliki problem, ne znam zasto si odlucio da zbog toga prodas auto... Operite lepo motor, zamenite dihtung koji treba, semeringe i to je to... To sto ti podrhtava, to ti je korpa kriva! Uzmi lepo komplet kvacila i resio si sve probleme... Sta je tu toliko strasno???
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Rendjo
              CBC Senator XXL
              • 26.06.2006
              • 340
              • Zadar HR

Sad ću se isprsiti da se sve to fino napravi pa ćemo vidjeti..možda ostane kod mene još do proljeća..

Comment

• mirko
                CBC Senator
                • 18.05.2006
                • 202
                • Prokuplje

Da lepo ti kažu ljudi neznam što se uzbuđuješ previše oko toga. Stvar jeste ozbiljna ali ne verujem da je došlo do toga da mora na prodaju.
                Kad budeš zamenio sve dihtunge i semeringe na kojima pušta ulje (i oprao motor) rešićeš se smrada i trošenja ulja pošto je očigledno da ti ulje OTIČE a ne troši ga motor.
                A kad budeš zamenio korpu i lamelu rešićeš se cimanja jer je najverovatnije do toga. Postoje na lameli neke oprugice koje baš tome služe da bi se ublažilo cimanje pri šaltanju i polaženju
                'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

naime auto mi čudno podrhtava dok vozi.Sad je to postalo dosta primjetno
                  podhitno sredjuj kvacilo.
                  bojim se da vozis na zakovicama, da je lamela totalno otisla i samo je pitanje trenutka (bukvalno u metrima) kada ce se lamela raspolutitii a auto ostati totalno nepokretan.

problem sa kvacilom nije da li odvaja, vec da li spaja (dovoljno cvrsto) a lici po tvom opisu da je na izdisaju. a kazes i da je majstor to konstatovao.

dok ne resis to sa lamelom i kvacilom uopste, ja ne bih smeo da obilazim sa takvim autom zbog sigurnosti. svakog trena mozes ostati bez pogona na tockovima.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

Working...
                  X