Koji antifreeze? G11, G12, G12+, NF, VDK...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Kada vec pricamo o antifrizu da i ja nesto napisem, a i priupitam.

Evo sada ce treca zima kako je u autu(iz potpisa) antifriz ina super al, cijene i kolicine se ne sjecam Kolega je sipao u golf2 neki njemacki antifriz(naljepnica je na njemackom jeziku) zutu-zelene kricave vode u omjeru 3l antifriza 1l vode, naziv ne znam, ali funkcionise ok.

Kako sam procitao na raznim mjestima, preporuka za zamjenu antifriza je 2 ili 3 godine, konkretno za Zastavu se navodi i 60.000km. Da li je obavezno mijenjanje antifriza nakon 3 godine, iako isti nakon mjerenja onom spravicom pokazuje dobar rezultat(-20°C i nize).
    Sada malo offtopic;
    kako pravilno odzraciti u mom autu sistem za hladjenje po sipanju novog antifriza?

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Tacka mrznjenja nije jedina stvar koju treba da gledas da li da menjas antifriz ili ne... Antifriz pored te osnovne uloge sluzi da spreci koroziju unutar rashladnog sistema, i zato se preporucuje zamena svake 2 ili 3 godine... Doduse ima i sistema gde se menja na 5godina a ima i varijanta kad se ne menja nikad vec se samo po potrebi dolije... U tvom slucaju bih zamenio antifriz posle 3 god...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
      X