Evo da i vas tu opet priupitam - riječ je o kileru ulja (ili hladnjaku, kako god). Koliku ulogu igra njegova veličina gledano po površini, volumenu ili protoku (obliku) ? Ako je riječ o 2.0 turbo motoru sa očekivanih 250-300ks, koji bi preporučili?
kiler ulja
Collapse
X
-
Konkretno riječ je o kileru sa fiat/lancia 2.0 8V turba (slika je čisto za usporedbu da se vidi kiler, ne radi se o ovom autu)
http://img246.imageshack.us/img246/3469 ... 032rv0.jpg
A motor na koji se stavlja je 2.0 16v turbo, oće li bit "preslab" ovaj kiler ulja sa 8v?
-
-
Mislim da ce biti ok. Ja cu zadrzati takav hladnjak za ulje i slicna snaga je u planu na istom motoru... Ali dok ne probas(mo) neces(mo) znati, pretpostavljam
U koja kola ce ici taj motor? Je l' isto fiat/lancia 2.0 16v?
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Ja podrazumevam da ce imati termostat. Svaki 2.0 turbo fiatov ima termostat, a ima i tipo 2.0 16v. Uzgred, mislim da ce biti ok i ako koristi tipov hladnjak. To je najlakse za pocetak, a posle moze da stavi veci ako bude trebalo.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
svi motori koi dolaze sa hladnjakom za ulje imaju i termostat za ulje
motori koji imaju hladnjak ulja tipa ulje-voda obicno nemaju termostat posto koriste onaj postojeci termostat u sistemu vode (antifriza).
time istovremeno postoji i dogrevanje ulja (zgodno zimi) cime se brze dostize radna temperatura motora.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment