Koliko treba da duva na crevu iber-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

Koliko treba da duva na crevu iber-a

Imam jedan mali problem,barem po meni jos nije velik. Uradjena je generalna pre 1400km,e onda mi se deslio da prilikom duze voznje nekih 90km/h to je 3300 obrtaja od prilike,da mi baca ulje na iberu. To sam primetio jer sam stavio oil catch. E sad ta relacija je bila Zrenjanin-Subotica-Zrenjanin. Na putu do tamo je vozio moj cale i zanimljivo nije uopste izbacio ulja,e kad smo se vracali ja sam vozio do max 90 na sat jer onda sam jos razradjivao motor i meni je izbacio oko 200ml. To ulje sam posle nasao u oil catchu,tacno toliko koliko mi je falilo na sipci. E sad vec jedno vreme pratim nivo ulja i stalno je isti,znaci ne trosi. Sta moze da bude uzrok tom izbacivanju ulja??? Inace ja i u gradu nekad nateram preko 5000 i opet je isti nivo,znaci samo na otvorenom i to ne uvek!

Inace ovo mi se prvi put desilo pre generalke,kad je uradjena samo glava (promenjeni ventili,vodjice,tefloni,slajfovanje...bla bla bla). E da ta glava je posle skinuta i vracena njegova "fabricka" koja je uradjena i sad ta stoji na njemu.

E da i molim clanove,da me mane poruka tipa baci motor i uzmi drugi!
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Baci motor i uzmi drugi, nema ti druge...

Zezam se...
    Nisam razumeo da li se to desilo samo jednom prilikom vracanja iz SU ili se desavalo i posle? Ako se nije posle desavalo mislim da nemas sta da brines... Sa druge strane, nije toliko nenormalno da izbacuje ulje na iber. Mozes li da slikas catch can koji si stavio? Da li je crevo od ibera sada krace nego sto je bilo? I da li samo izbacuje ulje ili osecas da duva kada skines crevo?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• remus
      CBC Senator XXL
      • 25.12.2004
      • 695
      • Zrenjanin

Desavalo mi pre generalne i jednom posle to sto sam naveo! Nisam stigao da slikam catch can,slikacu sutra inace crevo je krace malo drugacije stoji. E sad sto se duvanja tice nema onaj specifican miris spaljenog ulja kao kod dotrajalog motora,samo gura vazduh ili sta je vec!
      VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Ako je crevo krace ili stoji nisko onda mozda izbacuje vise ulja nego sto bi trebalo. Problem mozda mozes da resis tako sto ces da stavis duze parce creva, da ga pustis da ide na gore koliko moze, pa onda da ga savijes i spojis na catch can. Ali to nije bitno, ionako imas posudu za hvatanje ulja, zasto sada sprecavati ulje da udje u nju...
        Sto se intenziteta duvanja tice, to mora neko iskusan da pogleda. Normalno je da duva, ali treba videti koliko.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
        X