Da li neko zna koliki je dozvoljeni zazor stabla ventila u vodjicama za te Tojote Korole sto imaju problem sa gumicama?
Auto mi trosi ulje, motor dobro vuce
Collapse
X
-
Nemam pojma neki americki od 200-300 dinara, zelena limenka, otvara se skroz... Videcu sutra da potrazim kutiju.
Najnovije vesti: hiljadu i po kilometara posle zamene ulja upalio lampicu za ulje, dotocio pola litra pa ce da vidimo dokle...
Inace sad je poceo da trosi vodu ~1l dnevno
Comment
-
-
Nisi trebo sipas nikakav aditiv, to moze da napravi svasta, a posto ti trosi ulje, mogao si samo da pazis i svakih 3-4 dana proveravas nivo.
A i otisao ti je dihtung glave... da ga nisi malo pregrevao mozda?
Kod japosa su osetljive garniture dihtunga na dizanje temperature...
Comment
-
-
Update: Potrosnja i dalje ista, 1 litar ulja na 1000 km, mozda za nijansu vise dimi, mislim da sam preso 3-4 kkm od zamene...
Potrosnju nafte drzi oko 7, vise gradske voznje
E sad, vodu vise ne trosiNeznam sta je i kako je, ali sam cvrsto uveren da ce i ulje da prestane da trosi ako nastavi ovim tempom, a tamo za 100 godina mozda i naftu
Comment
-
-
nemoj se zavaravati šarenim lažama i šećernim vodicama,potrošio si već više para na ulje i kojekakve gluposti od aditiva,nego što bi te koštalo rešavanje problema.tvoj auto je jedan izuzetno zahvalan i nadasve ekonomičan automobil(mislim i na potrošnju i na ukupna ulaganja za održavanje),tako da je sigurno zaslužio jednu poštenu popravku.sigurno je prešao toliko kilometara,da si za svaki pređeni kilometar odvojio pola dinara sada bi uradio 4 generalke.nije više uopšte skupo kako je nekad bilo uraditi na japancu motor.odvezi ga kod poštenog majstora izvadi motor uradi glavu obavezno,ishilznuj blok promeni karike i ležajeve radilice i tvoj auto će te služiti bar još kao tri juga,ako ti je i to skupo onda ne zaslužuješ tako zahvalan auto
Comment
-
-
Ma znam, nego nema se vremena, u oba smisla...
Najgore je sto je sve to radjeno pre nekih 30 kkm, ali sumnjam da su bile lose karike + sam se ja ucio da vozim, izgleda da sam ga prevrteo, mojih prvih 5000 u tom autu je bila voznja 60 u drugoj, mlad, neiskusan...
Ma kad se resim da ga radim, radicu ga sam, tako mi se najvise isplati, samo sto nemogu da priustim da budem bez auta nekoliko dana...
Comment
-
-
Tog dana pukao mi je spaner zubcastog kaisa, cale ga vozio tako 2-3 kilometra i dovezu kuci. Promenimo mu danas spaner, cisto da probamo pre vadjenja motora, i za divno cudo, UPALIO JE!!Neznam kako, ali je upalio i radi normalno. Izvozao ga danas, lepo ide, dimi i dalje, ali resavacu to kasnije kad mi se majstor vrati sa odmora. Ah da, primetio sam da vise dimi kada je skinut filter vazduha nego sa filterom
Comment
-
-
Vocko potpuno si u pravu kada motor pocne da trosi ulje iz bilo kog razloga ,ulje u cilindru svara laznu kompresiju jer smanjuje zazor izmedju klipa i stubline i desava se da auto mnogo bolje ide. Druze ako si vec radio osvezenje. zmenu karika sada bi trebalo da uradis kompletnu generalnu,zbog zamora materijala. Iz mog iskustva desava se da izgore klipovi od velike kompresije.CIVIC COUPE
Comment
-
Comment