Lijepljenje plasticnog dijela hladnjaka,cime?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Lijepljenje plasticnog dijela hladnjaka,cime?

Pukao mi je hladnjak na Kadetu 1.8i '91. godiste. Pukao je bocni plasticni dio u duzini 6-7cm, pa me zanima moze li se to dobro zalijepiti i cime?
    Koji pritisci se javljaju u rashladnom sistemu kod ovih motora?

Da napomenm da ga je pokusao zalijepiti neki lik iz komsiluka koji krpi hladnjake sa stakloplastikom od koje se valjda izradjuju spojleri i sl. posto se i time bavi. Rezultati su smijesni, u stvari zalosni. Voda je to podigla kao da je lijepljeno zvakacom gumom.

Postoji i solidna vjerovatnoca da je motor produvao, ali bih volio da sredim hladnjak prvo, da bih bio siguran da li mi nabija pritisak u rashladni sistem.
    Difference between man and boys is the price of their toys
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Meni se to isto desilo,samo na citroenu,i nije bilo spasa nov hladnjak je bio resenje...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

I to je rjesenje, ali trivijalno
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

samo otpadi i nikako drugacije
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zux
          CBC Senator XXL
          • 10.05.2005
          • 773
          • Beograd-Filmski grad

lepljenje nije moguce, ali varenje ( ili ako cemo pravilno zavarivanje) je moguce, ali samo sa identicnim materijalom i pogodnom masinom i alatom
          npr PE sa PE, PA sa PA, i sl. (ali i tu ima veliki broj pod-varijanata, razlicitog molekulskog sastava, razlicite "gustine" i sl.)
          znaci, moze ali treba imati odgovarajuci materijal i alat (mali rucni ekstruder, fen i elektroda od odgovarajuceg materijala resavaju problem 100%)
          posle toga moze procereti,a li samo na drugom mestu, jer dobro uradjen var (uradjen u par prelaza, sa malo vecom kolicinom materijala) je jaci od osnovnog materijala
          ovo vam govorim iz iskustva jer imam firmu koja se bavi proizvodnjom (metodom ekstruzije nadpritiskom) visoko kvalitetne industrijske plastike (PE, PP i PA)

e sad, da li ce ti se varenje isplatiti, kad na otpadu mozes uzeti hladnjak za 30-40eur., to ne znam (mada popravka ne bi smela da bude skuplja od 500-1000 din. u najgorem slucaju)

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

moze to da radi dugo, ali i da popusti, a onda sledi glavobolja.U nedostatku novog,bolje ispravan polovan nego krpez.

Comment

• zux
              CBC Senator XXL
              • 10.05.2005
              • 773
              • Beograd-Filmski grad

uvek bilo i bice
              koliko para toliko muzike
              ja sam samo hteo da skrenem paznju da moze da se zakrpi, ali treba znati kako i imati s cim
              ja bih prvo proverio zasto je ovaj pukao (odnosno da li je pritisak bio veci od normalnog)
              jer ako to ne prekontrolises, vrlo lako moze da ode i drugi hladnjak, bio nov, polovan ili krpljen

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

mislio sam da se podrazumeva da ce prvo otkloniti uzrok.
                inace, daleko od toga da sumnjam u to sto kazes, ali sa rashladnim sistemom nije pametno rizikovati.

Comment

• Gatti.Gatozza
                  CBC Senator XXL
                  • 26.09.2006
                  • 411
                  • Zemun
                  • Lybra 1.9 / XJ600S

Mislim da bi to moglo da se uradi 3M dvokomponentim lepkovima. Konkretno, DP serija. Ne znam od ?ega je ta?no hladnjak, ali znam da npr Da?ija koristi ove DP lepkove u samoj izradi hladnjaka za prvu ugradnju.
                  www.mmm.com
                  MAZDA

Comment

Working...
                  X