Zamena motora ili...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Zamena motora ili...

E sad sam resio malo motor da sredim pa me zanima vase misljenje da li da ostavim postojeci motor i malo ga "doradim" ili da uzmem neki drugi?
    Znaci trebalo bi mi strucno konsultovanje jer mi je auto ipak nov pa nebih voleo nesto da skarabudzim vec da ga odradim perfektno u svakom pogledu. Dvoumim se sta da radim?!
    Ako neko predlaze varijantu zamene motora voleo bih da napise koji motor predlaze i kolike su prepravke za doticni motor.
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Pa Laki ja msilim da ti je najjednostavnije/efikasnije/jevtinije da ubacis motor tipo/tempra 1.6 sa karbom koji ima oko 90ks.Mislim da nije neki veliki problem,u krajnjem slucaju taj zahvat su izveli M power(yugo),pole(z-128) i jos nekoliko ljudi sa foruma,pa se konsultuj sa njima...
    Taj tvoj postojeci motor i nema nekih potenicijala i da bi se doslo do pristojne konjaze mislim da treba dosta para,naravno pricamo o pravim ks...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

Mozda ti odgovara moj motor iz juga, 1.6 16v ?

prepravke tj nosaci su napravljeni, znaci samo na sraf bubnes motor unutra...

Uostalom, sta zelis da napravis od auta ? to je najbitnije !

Kad znas sta hoces nista nije problem, problem je kad radis nesto napamet bezveze i ne znas da li je to ono sto bi ti zeleo....

pozz

RAle

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

I naravo za koju god se varijantu 1.6 motora odlucis,ceo poduhvat bi trebalo da ispratis i boljim kocnicama i naravno ukrucivanjem karoserije jel kec puca ko blesav i sa 1.1 motoroma a kamoli nesto jace...
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Lord_o21
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2006
          • 494
          • Novi Sad

nije se RAletu jako razleteo sa 1.6...

p.s. salim se....
          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

@Lord_o21

U kom smislu se salis?! Razleteo ili ne?

Comment

• Gumetina
              Banovan
              • 12.12.2004
              • 1082
              • Novi Sad

Laki je danas malo djirao juga, cini mi se da mu se svidja ugodjaj...

elem, meni se nista nije razletelo, ustvari jeste...

danas sav okurazen lezanjem auta sa novim amortima (zastava shport) povijam Porsche-a Cayen-a Turbo prema NS, covek nesto divljao po putu vozi levom trakom 150 niko mu nije ravan, dodjem mu ja od pozadi, i ablendujem... pocne on da dodaje, 160-170-180 i zadrzi tu, ja mu u braniku i dalje ablendujem... doda on jos 190-200 zadrzi, kad eto mene, iza njega odma... i krene covek jos... ja do panja, cekam cekam, opa eto nas na 215 covek lagano uspori pored mene pokaze rukom da nisam normalan, doda gas i odleti sa oko 240-250 ..... ja tu drzao jos malo, vidim ovaj se ne sali, te odustanem...

pitate se sta se raspalo ? lajsna na krovu nije bila dobro zalepljena te je vazduh digao i pokidao na pola, te je pola odletelo tamo pri 190

Comment

• Nex
                CBC Veteran
                • 05.03.2006
                • 132
                • Rakovica

Najbolja varijanta je 1.6. Ali sa finansijske tachke gledishta, to je ipak zalogaj (ako oces ozbiljnije da uradis).
                Znaci:
                motor ~ 200e
                bolje kochnice ~150e
                carinjenje motora ~ 150, ili atest i preregistracija 200e
                jache kvachilo i lamela (topla preporuka) ~ 50

Tu nije urachunat onaj "kupovni" servis motora (kaishevi/dihtunzi/svecice/kablovi) i ugradnja (ako ne radish sam), niti bilo kakva intervencija na trapovima ili shkoljci.. Tako da imaj na umu, da to nije "samo 200e za motor"..

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

A kad ugradis takav motor, imace snage i za klimu
                  Najbolje da uzmes neki s klimom? Mislim i klimu uz motor...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Pa otprilike ima tu dosta da se drlja,potapajuca pumpa,jedan nosac,mozda malo i hladnjak zasmeta... Sitnica na pretek ali da auto ide,IDE U PI*CKU MATERINU!!!Ja sam ostao bez teksta jos kad mi je ovaj ludi gumetina reko da sam vozio na plinu e tek onda sam povileneo. Kocnice necu raditi(za sad) jer one ne znaju da li auto ide 120 sa njegovim motorom ili sa nekim jacim,meni nece biti tu filing da vozim 200(gistro-satro )vec da prilikom ubrzanja dobijem efekat lepljenja creva za kicmu . Sve u svemu da se skupi neka kintica i ode moj autic za NS

@gumetina
                    Neizivljavaj mi se sa motorom

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Kocnice su tu da te BRZE zaustave isao ti 50 ili 150...
                      Kada imas bolje ubrzanje, trebalo bi auto i adekvatno brzo zaustaviti, jer predjes vecu distancu za isto vreme.

Comment

• Gumetina
                        Banovan
                        • 12.12.2004
                        • 1082
                        • Novi Sad

@Laki: Ma nisam bre

@ ostali: ja sam na tezi nacin naucio da je motor u celoj operaciji najjeftinija stavka, koliko god da kosta...

A za kocnice, mene su licno originalne jugove jako nervirale ne zato sto lose koce, naprotiv kocile su odlicno, nego sto se jako brzo pregreju, tu su verovatno bile krive vrlo loshe fabricke plocice, ali dobro sad...
                        Mene su kocnice izasle oko 100e za prednje tockove , i sad imam ventilirajuce diskove od brava 1.8 sa celjustima od lancie theme i kocionim od lance teme... naravno sad kocenje sa 150 na 0 ne predstavlja nikakav problem i to je ono sto je meni bilo bitno.... U konsultacijama sa iskusnijim trkacima dobio sam informaciju da je najbolje resenje staviti kvalitetne diskove i AT plocice i da to resava stvar za juga do 100ks Ja sam imao u vidu da vozim i 15" pa sam ipak presao na veci broj kocnica....

Comment

• Pole
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 363
                          • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

laki

dobrodosao u klub 1.6

da ubacis standard 1.6 pa ima da ide super ( kao moj ) a kamoli od gumetine njegov 16v ijuuuuuuuuu

sve u svemu neces pogresiti,trud se isplati,veruj mi

moj motor ima 80ks ali cim skupim koju kintu ide odmah na 100-tinak konja
                          zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                          pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

Joj ovaj Vocko bi na **** progovorio

@gumeni

Dobro,ajde kao verujem ti

@pole

Bolje Vas naso Iskreno debelo sam se zagrejao za ovu spravicu samo da vidim sta ce mi gumirana cackalica odgovoriti na problem vezan za potapajucu pumpu i naravno koliko ce to da me zasvrbi

Comment

• Pole
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 363
                              • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

javi ako resis tu pumpu posto i ja hocu da ubacim elektricnu
                              zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                              pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

Working...
                              X