Zvuk motora od zamene filtera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Zvuk motora od zamene filtera

Danas sam promenio ulje i filtere na Mondeu, turbo dizel 2.0. Ono sto mi je cudno da auto sada ima malo drugaciji zvuk, mislim na onaj piskavi zvuk sto se cuje ko usisivac, kad das gas. Rece mi drugar da mozda filter za vazduh nije lepo legao pa da uvlaci vazduh sa strane ili tako nesto. Proverio sam, cini mi se da je sve ok. Da li je moguce da je stari filter bio toliko zaprljan da je mozda "gusio" taj zvuk i da li je ovo sad normalno, posto evo tek sad prvi put menjam filtere odkad je auto kod mene. Inace, ide kao i ranije, nemam problema u voznji, na leru radi super...
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Moguce je da je negde zvizdao sa starim filterom.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Ako je filter dobar, leziste cisto i lepo nalegao i zaptiven to ti je taj zvuk koji treba da bude. Ne bi nikako trebalo da pisti.
      Dizel posebno vuce vazduh kao nezdrav tako da je moguce da sa starim nesto nije bilo ok.

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Problem je sto se sa novim filterom cuje to neko zujanje, pistanje, a sa starim, ako je zvuk postojao, bio je mnogo blazi. Stavio sam neki filter koji nije Motorkraftov, koji se inece stavlja na Forda, ali sad ne znam ko je proizvodjac.
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Stavio sam i ja isti takav filter danas, na istom mestu

Nema promena u zvuku, i verujem da je objasnjenje koje je dao dranix na mestu.

D|a li si mozda uzeo isto ulje 10w40?

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Evo i resenja, a platio sam i skolu. Naime, problem je bio u onom sirokom crevu koje vodi sa poklopca filtera a sadrzi i MAF senzor za regulisanje protoka vazduha. Dakle, neko je ranije budzio to crevo na drugom kraju jer se verovatno bilo probusilo. Tako je napravljen nastavak, ali posto unutra nije bilo nista cvrsto sa donje strane se napravio otvor koji je prouzrokovao to sistanje. Medjutim meni je izgledalo sve OK.

Elem, na Ibarskoj, pri preticanju, kada sam ga uterao u malo vise obrtaje dva puta mi se deslilo da gas propadne i onda ne da nece da vuce, vec ne mogu da predjem 100. Kao da vozim SDI! Ja onako popizdeo odem u Preljinu, ima ovlasceni Fordov servis. Majstor pogleda, kaze sve je ovo u redu, stavimo ga na komp, a on prijavi gresku na MAF senzoru. Platim 900 dinara i dobijem objesnjenje da verovatno ECU salje signal kada dodje do prepunjavanja pupme i da onda on sam ide u neku vrstu safe moda. Trebalo bi, rekose, da se smanji punjenje pumpe. Vracajuci se iz Kraljeva, ja opet odem tamo, reko da mi to smanje. Majstor uradi, medjutim problem opet isti. Ponovo dijagnostioka, opet greska u MAF senzoru. I tako on slucajno uhvati za to crevo i vidimo da se to jedva drzi i da je odozdo ispalo. Uzme on komad neke cevke, ljudski napravi nastavak, zategnemo sve i auto radi bez greske. Naravno, jos jedna dijagnostika, za svaki slucaj. I tako ja to spadanje creva platih 3.000 dinara...Al, bar znam sta mu je bilo. Naravno, sad nema nikakvog sistanja, radi kao pre.

Comment

• LazaNS
              CBC Član
              • 24.12.2006
              • 93
              • NS

Da, da, oce to crevo kod mondea da strada, ja sam imao isti problem.

Comment

Working...
              X