lupkanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

lupkanje

Sad sam ga chuo pre malo!Lupkanje iz motora.Javlja se od1800-2500obr.Pre toga i posle toga je sve o.k.Isti takav(ili slichan)zvuk ima i ujutro kad palim auto.Prva sumnja je da su ventili ali ko zna?Ventili su hidraulichni motor mazdin 1.6.sohc.Mozda sam imao isto i do sada ali nisam obrakao paznju ali sada...7 dana pre mora...nachulim ushi i slusham svaki zvuk.Motor je inache proshao 190000 i do sada se odlichno ponashao(neki kazu da su ti motori praktichno neunishtivi)ako se pravilno odrzavaju.Ventili ili radilica pitanje je sad.Majstor ili ne.Kako se ponashaju lageri radilice dali stalno lupkaju ili samo na odredjene obrtaje,kako ventili ili shta da je .
    Jahači magle
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

Hidropodiza?i, najverovatnije. Malo pohabani ili zaprljani.
    Ne bi trebalo da je kriti?no.
    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

tako se manifestuje zvuk letećih ležajeva radilice,i mene čudi to su odlični motori,mada nema neuništivih.hidropodizači se ne čuju na obrtajima,uglavnom na leru kada je najmanji pritisak ulja.inače ventili ne mogu da se čuju,oni na drugi način manifestuju neispravnost.ipak to nije kvar za laičko popravljanje,jer da si vičan već bi se upustio u rešavanje,a ovako ne čekaj nego pravac kod majstora

Comment

• mixer
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 202
        • Skopje

Ako idem kod majstora ,propade odmor.Shta da se radi...?
        Jahači magle

Comment

• gorky
          CBC Senator XXL
          • 08.06.2007
          • 860
          • Vojvodina,Kikinda

to se zove neredovno održavanje.ne verujem više u te priče da se odmor ili bilo šta plaća uštedom na majstorima.da je tako majstori bi izumrli odmah posle dinosaurusa.ne znam zašto sam ovo napisao,ali hajde
          valente vrati se sve ti je oprošteno

Comment

• mixer
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 202
            • Skopje

Ipak je od ventila.Stari moj problem Sipao sam danas shell sa detergentom,pa ima da ga sipam josh nekoliko puta,nadam se da che se stvar mozda i srediti.Ako ne ,da smo mi zivi i zdravi Inache za tvoju informaciju auto je redovno odrzavan...Znachi sve na vreme.Ovu temu smatram za mene zavrshenom.Hvala svima(mislim da se chak dvoje javilo)
            Jahači magle

Comment

Working...
            X