Da li board kompjuter pokazuje pravu potrosnju kad se stavi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sp0k
    CBC Član
    • 25.06.2007
    • 20
    • Banja Luka

Da li board kompjuter pokazuje pravu potrosnju kad se stavi

...cip?

Konkretno, bora 1.9 tdi, 90KS. Covjek je stavio cip, tako da sad ima nekih 140KS (malo vise, ne znam tacno). Stari je vozio, i vuce jako dobro, jbga, ja nisam stigao ga probati . Na board kompjuteru pokazuje potrosnju nekih 6l, eventualno 7 ako malo jace stisne gas ( znaci nema tjeranja na 4000 obrtaja). Pricao sam juce s nekim momkom, i rece mi da board kompjuter ne mjeri potrosnju ako je motor cipovan, vec registruje kad da je standarni (znci 90KS u ovom slucaju). Istina ili ne? Kako sad mjeri board kompjuter, 90KS ili 140 KS. Znam da je nekih 6-7l na 140KS nekamo malo.

Ajd ako neko zna, bicu zahvalan da odgovori.

ps.
    motor je presao nekih 160.000km, koliko moze preci jos sa takvim motorom, tj. cipovanim
  • Vule
    CBC Član
    • 11.07.2005
    • 24
    • Novi Sad

Neverovatno me interesuje kakav je to chip ako sa 90 KS povećava snagu na "malo više" od 140 KS?
    www.nsautoforum.com

Comment

• Sp0k
      CBC Član
      • 25.06.2007
      • 20
      • Banja Luka

jbga, druze, pojma nemam. Ja sam prvo mislio da je to bora sa 130 KS cipovan na 140 KS, i onako usput pogledam saobracajnu i vidim pise 90KS, a vlasik kaze da ima 140KS. Jbga, znam samo da me zakucavalo za sjediste, a stari nije ga stiskao jako, nema obicaj. Kazem ti, nisam ga stigao licno probati, i stisnuti do kraja.

Comment

• Vule
        CBC Član
        • 11.07.2005
        • 24
        • Novi Sad

Dobro, koja god da je verzija, nadam se da razumeš da je nemoguće samo čipom podići snagu za (više od) 50%...
        www.nsautoforum.com

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

koliko znam potrosnju izracunava iz odnosa pritiska goriva i vremena otvaranja dizni, tako da ne bi trebalo da ima uticaja.

btw, da nije 114 ili 104ks
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

Trenutna potrosnja na cepanje 7l , mozda prosecna ?

prosecna potrosnja kod tih motora po boardu je oko 6.5l

drugar je cipovao Passat-a 1.9 tdi 90ks cini mi se da ide gore za 30ks i to rade svi proizvodjaci cipova.... dakle izadje na 120

elem, posle mu se prosecna potrosnja smanjila na 6.2-6.3l (po bordu) a i po njegovom iskustvu, posto je prelazio ogromne kilometraze. A posto se ne menja nista u metodi merenja potrosnje, nema razloga da laze (mislim bord)

auto je isao drasticno bolje...

Comment

Working...
            X